Дата / Час


петък 20 октомври 2017 - 19:13:13
изглед за печат
Екипът на Областна администрация-Търговище представи Комуникационната инициатива „ 10 години в ЕС и нашите бъдещи приоритети“ в още три села.

На 19.10, четвъртък, екипът заедно с експертите по земеделие се срещнаха с жителите на с. Обител, общ.Омуртаг, с.Изворово, общ. Антоново и с.Трескавец, общ.Антоново.

Целта на срещите е да бъде дискутирано постигнатото през десетте години на членство в Европейския съюз, както и присъстващите да се запознаят с акценти от предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 18 октомври 2017 - 19:09:14
изглед за печат
Днес, 18.10.2017 г. в Областна администрация Търговище се получи писмо от министърът на здравеопазването д-р Николай Петров, че предвид неотложността от закупуването на пет броя хемодиализни апарати, МЗ ще финансира по бюджета за капиталови разходи през 2017 г. инвестициите.

„Следва да се има предвид, че и останалите акционери на дружеството е необходимо да потърсят възможности за осигуряване на средства за необходимите капиталови разходи“, посочва министърът в писмото си .

То е адресирано и до г-жа Румяна Бъчварова-началник на политическия кабинет на министър-председателя и до изпълнителния директор на МБАЛ-Търговище АД д-р Иван Светулков.

Областният управител Митко Стайков информира Здравното министерство за нуждите на болницата в началото на месец септември тази година.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 18 октомври 2017 - 14:06:34
изглед за печат
Екипът на Областна администрация Търговище ще посети още четири села за да запознае жителите им с Комуникационната инициатива „10 години в ЕС и нашите бъдещи приоритети“.

На 19 .10.2017 г. той ще бъде в селата Плъстина/ в 10,30ч./ и Обител/12,30 ч./ общ.Омуртаг и в Изворово/ в 15 ч./ и Трескавец/17,00ч./ общ. Антоново.

Събитията ще се проведат в читалищата по места, като на тях ще присъстват и представители на земеделските служби, за да запознаят заинтересованите лица с новите програми и мерки за финансиране.
Входът е безплатен.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 18 октомври 2017 - 14:05:11
изглед за печат
Днес областният управител на област Търговище Митко Стайков заедно с кметът на общината д-р Дарин Димитров посетиха пенсионерския клуб в с.Бистра.

Те се срещнаха и разговаряха с възрастните хора.

Двамата подариха на пенсионерите обещания преди време цветен телевизор.

От своя страна бистричани благодариха за жеста и пожелаха успешни дела на двамата управници.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 18 октомври 2017 - 11:07:00
изглед за печат
Комуникационните инициативи „10 години ЕС и нашите бъдещи приоритети “ продължават.

На 17.10.2017 г., вторник областният управител Митко Стайков заедно с екип от администрацията бяха първо в читалището на гр.Опака.

Присъстващите в залата се запознаха с резултатите от членството на страната ни в ЕС за 10-те години, както и с приоритетите на председателството ни от 1 януари 2018 година.

След това хората имаха възможност да задават въпроси, свързани със земеделието и животновъдството и да участват в дискусия заедно с експерти от Областните служби по земеделие.

Областният управител Митко Стайков награди ученици от СУ „Васил Левски“ в Опака, рисували на тема „10 години от членството на България в ЕС“.

Последва музикален поздрав от малки и големи деца участващи в групи за народни танци.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 16 октомври 2017 - 19:20:12
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Митко Стайков води работна среща за проблемите в строителния бранш.

На нея присъстваха представители на Община Търговище, Служба по геодезия, картография и кадастър-Търговище, Регионален отдел „Национален строителен контрол“-Търговище, РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, Регионалната колегия на Камарата на архитектите, РК на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, Областното представителство на Камарата на строителите, Енерго-про“ АД, ВиК-Търговище и частни фирми.

Темата на работната среща бе : „Разглеждане на основни аспекти и проблеми в строителния бранш, с оглед предприемане на действия и мерки за подобряване на ефективността и координацията между участниците в процеса, както и намаляване на административната тежест при предоставянето на услуги в сектора“.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 16 октомври 2017 - 16:09:28
изглед за печат
Комуникационните инициативи „10 години ЕС и нашите бъдещи приоритети “ продължават.

На 17.10.2017 г., вторник областният управител Митко Стайков заедно с екип от администрацията ще бъдат в 10 часа в читалището на гр.Опака, в 12 часа-в читалището на с.Горско Абланово, в 14 часа-в читалището на с.Светлен и в 17 часа -в местното читалище в с. Садина.

На информационните срещи ще присъстват и експерти от Областна дирекция „Земеделие“, които ще отговарят на въпросите на присъстващите, свързани с проблемите в сектора.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 102 [103] 104 ... 159 160 161

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище