Дата / Час


вторник 26 септември 2017 - 13:04:04
изглед за печат
Днес в Областната администрация в Търговище се състоя среща на Областния управител Митко Стайков с ръководството на турският стъкларски гигант Шишеджам, основан в България през 2004 година.

На нея присъстваха директорът на завод „Пашабахче“ Муаммер Аквиран, директорът на завод „Шишеджам Аутомотив“ Мухсин Мироглу, г-н Зеки Будак и г-н Красимир Кънев - директор човешки ресурси.

Основната тема на разговор бе намирането на работна ръка за нуждите на производството в заводите на Шишеджам.

Областният управител обеща да съдейства за разрешаване на проблема.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 25 септември 2017 - 16:49:24
изглед за печат
Операция „EDWARD“ бе инициирана от Европейската мрежа на службите на пътна полиция – ТИСПОЛ, а Областните администрации бяха партньори по провеждането й.

В рамките на операцията за 24 часа в страната са настъпили 19 тежки пътнотранспортни произшествия с един загинал и 25 ранени участници в движението по пътищата.

„Независимо от фаталния изход на пътния инцидент, отнел живота на една жена, постигнатият резултат може да бъде оценен високо, защото са малко събитията, които може да мотивират хората да се обединят около една идея така, както се случи в дните преди и на 21 септември – всички ние заедно се стремихме към една цел – да спасим животи“, посочват от ТИСПОЛ.

В Търговище операция „EDWARD“ бе обезпечена с 24-часов мониторинг на всички произшествия с тежко ранени хора или с фатален край, като тази информация бе предоставяна онлайн на обществеността.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 25 септември 2017 - 16:37:34
изглед за печат
Митко Стайков бе сред официалните гости при откриването на 73-ият Международен технически панаир в Пловдив .

На церемонията присъстваха кметът Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров, премиерът Бойко Борисов, Георги Гергов и други .

„Тазгодишното издание ще представи авангардни решения за индустрията и дома до 30 септември“, съобщиха организаторите.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 22 септември 2017 - 15:49:10
изглед за печат
Областният управител на Търговище Митко Стайков бе сред официалните лица при тържественото отбелязване на Денят на независимоста.

То започна в 10 часа на площад "Свобода" с издигането на българския трикольор, европейското знаме и знамето на Община Търговище.

На церемонията присъстваха още кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, председателят на Общинския съвет Хитдже Алиева, народните представители Венка Стоянова, Имрен Мехмедова и Танер Али и общински съветници.

Тържеството продължи с традиционния общински празник "Под крушата на осенската поляна".
Тази година в събора взеха участие 23 читалища от общината, които освен буркани със зимнина, бяха изложили всевъзможни лакомства, характерни за техния край.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 21 септември 2017 - 18:14:05
изглед за печат
Днес 21.09. Областният управител на област Търговище Митко Стайков се срещна с Дистрикт Гуверньор на Ротари Клуб България Емил Коцев.

Срещата в кабинета на г-н Стайков бе опознавателна, като г-н Коцев запозна Областният управител с целите на българския Дистрикт 2482 през ротарианската година, като наблегна специално на личната си ангажираниост и готовност за подпомагане и решаване на всички проблеми на клубовете за които те биха се нуждаели от помощ от Дистрикт-а.

ДГ направи кратко изложение в което запозна присъстващите с информация за президента на Ротари Интернешънъл през 2017/2018 година Ян Райзли, сподели биографични данни за себе си и за семейството си и призова всички да правим разликата през годината, което е и темата на тази ротарианска година, като посочи и как е била транслирана темата на български.


По време на срещата с Митко Стайков г-н Емил Коцев наблегна специално на личната си ангажираниост и готовност за подпомагане и решаване на всички проблеми на клубовете за които те биха се нуждаели от помощ от Дистрикт.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 21 септември 2017 - 13:20:57
изглед за печат
Днес Областния управител на Търговище Митко Стайков посети пенсионерски клуб"Паисий Хилендарски " в града, където се срещна и разговаря с възрастните хора там.

Те споделиха тревогите и надеждите си, че условията в сградата ще бъдат подобрени в най-скоро време.

Пенсионерския клуб има течове от покрива, както и нужда от нов балатум.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 21 септември 2017 - 13:12:32
изглед за печат
За началото на новата учебна година -2017-2018 ОУ "Христо Ботев"в село Камбурово, община Омуртаг получи за нуждите си училищен автобус.

За подаръкът съдейства лично областният управител на Търговище Митко Стайков.

По този повод днес той посети училището, където се срещна с неговия колектив.

Ръководството и учителите благодариха за съдействието на Областният управител М.Стайков за новия автобус и му пожелаха успехи .

От своя страна г-н Стайков пожела на целия колектив успешна и ползотворна учебна година.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 114 [115] 116 ... 167 168 169

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище