Дата / Час

Размерът на определените финансови средства е 189 047 лв.

вторник 21 март 2017 - 13:04:50
изглед за печат
Комисията по заетост към Областния съвет за развитие на област Търговище одобри Регионална програма за заетост и обучение, по която ще бъдат разкрити 57 временни работни места в публичния сектор.

Решението бе гласувано днес по време на редовно заседание на комисията с председател заместник областният управител Недко Иванов.

За срок от шест месеца, в област Търговище ще бъдат назначени на работа общо 57 безработни, които ще се грижат за поддържането и опазването на държавни и общински сгради, социални, културни и туристически обекти, пътища, улици и паркове.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 21 март 2017 - 09:08:57
изглед за печат
Общо 259 избирателни секции ще бъдат разкрити на територията на 28-ми многомандатен избирателен район – Търговище за предстоящите парламентарни избори на 26 март.

Броят им може да се увеличи с три, ако бъдат разкрити секции в болниците в Омуртаг и Търговище, както и в ареста в областния град, съобщи Гергана Цонева, председател на Районната избирателна комисия в Търговище.

Две са подвижните избирателни секции в областта - в гр. Търговище и в с. Рътлина, общ. Омуртаг. Те отговарят на условието да има десет заявления от избиратели с постоянен адрес, уточни Цонева.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 20 март 2017 - 16:51:30
изглед за печат
При засилена охрана транспортираха бюлетините за изборите на 26 март от печатница „Демакс” АД до областната администрация в Търговище.

За областта бяха доставени общо 134 600 бюлетини.

Заедно с тях, днес пристигнаха и изборните книжа за работа на РИК и СИК, които, заедно с избирателните списъци, ще бъдат предоставени на общините на 23 март.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 15 март 2017 - 20:10:40
изглед за печат
Шестото поредно издание на изложбата „АртРозалиада – живописен пир на любовта и виното”, гостува в търговищката Художествена галерия „Никола Маринов“. Творбите, включени в пътуващата експозиция, са дело на студенти и преподаватели от Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет„Св.Св. Кирил и Методий“. Сред експонатите са и проекти на художници от Македония и Сърбия.

Тематичната изложба бе открита тази вечер в една от залите на галерията. На събитието присъства областният управител на Област Търговище Валери Симеонов.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 13 март 2017 - 19:08:31
изглед за печат
Областният управител на Област Търговище Валери Симеонов бе гост на откриването на VII-то издание на кампанията "Чудесата на България", организирана от вестник "Стандарт" под патронажа на вицепрезидента на Република България Илияна Йотова.

По този повод, днес във Велики Преслав се събраха представители на изпълнителната и местната власти, туристическия бранш, учени, историци и археолози и обсъдиха новите възможности за развитие на културно-историческия туризъм в региона.

Помощ за уреждане на собствеността на древния град Мисионис поиска от Министерство на културата кметът на Търговище д-р Дарин Димитров. Археологическият обект спечели миналогодишната награда на „Чудесата на България“ в раздел „Открития“. Територията се води горски фонд, което възпрепятства кандидатстването по европейски проекти.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 09 март 2017 - 15:45:21
изглед за печат
Днес под председателството на заместник областния управител на Област Търговище Недко Иванов се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.

В рамките на заседанието, началникът на сектор „Пътна полиция”, гл.инсп. Теодор Тодоров направи кратък отчет за безопасността по пътищата в областта за 2016 година. Според статистиката, която той изнесе, в Търговищко през 2016 г, са настъпили 60 тежки катастрофи, при които са загинали 11 души и са ранени 82. Отчита се повишение в броя на ранените при катастрофи, с 37 повече в сравнение с 2015 г, но според Тодоров това се дължи на тежкото пътно-транспортно произшествие с участие на два автобуса, когато бяха ранени 17 пътници.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 08 март 2017 - 14:08:20
изглед за печат
Реализацията на регионалните програми за заетост, стартирали през 2016 г. и разработването на новите програми за заетост през 2017 г. – това бе една от темите, обсъдени на работна среща в Министерството на труда и социалната политика /МТСП/, на която присъства заместник областният управител на област Търговище Недко Иванов.

Срещата бе организирана от министъра на труда и социалната политика г-н Гълъб Донев и на нея присъстваха председатели и представители на Комисиите по заетост от областите в България.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 131 [132] 133 ... 164 165 166

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище