Дата / Час


сряда 14 септември 2016 - 15:54:52
изглед за печат
Областният управител на област Търговище Светлин Бонев изпрати поздравителен адрес до ръководствата на всички учебни заведения в областта, по повод откриването на новата учебна година. „15 септември е много специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието. Нека първият училищен звънец постави началото не само на новата учебна година, но и на нови надежди и очаквания, предизвикателства и положителни емоции“, се казва в поздравлението на областния управител.

Обръщението е изпратено до 55 училища в област Търговище. По данни на Регионално управление на образованието първият звънец ще посрещне приблизително 11 хиляди ученици, 977 от тях са първокласници.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 12 септември 2016 - 16:18:08
изглед за печат
В Областна администрация се проведе заседание на Постоянната комисия по заетост /ПКЗ/ към Областния съвет за развитие на област Търговище. То беше председателствано от заместник областния управител Стефан Иванов. Поводът за провеждане на заседанието беше предстоящото разработване на регионална програма за заетост и обучения на област Търговище.

Зам.областният управител представи информация за условията и реда за разработване и одобряване на регионалната програма и функциите на ПКЗ в този процес. Стана ясно, че общият финансов ресурс за страната по програмата е 7 млн. и 207 хил. лв., като за област Търговище средствата са в размер на 273 784 лв.

Г-н Иванов поясни, че регионалната програма за заетост и обучение на областта се разработва въз основа на проектни предложения на областната и общинските администрации и по образец, утвърден от министъра на труда и социалната политика. Проектните предложения могат да бъдат разработени съвместно с представителните организации на работодателите и на работниците и служителите и други юридически лица.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 08 септември 2016 - 15:40:11
изглед за печат
Център за обучение по устойчиво земеделие ще бъде изграден край Търговище. Идеята за съживяване на малките населени места чрез ангажирането на млади хора в земеделието ще се реализира през следващите пет години в търговищкото село Надарево.

Проектът беше представен днес от председателя на Управителния съвет на Фондация „Ботаника Лайф” Апостол Апостолов. На събитието присъстваха главният секретар на Областна администрация Тодорка Танева, представители на община Търговище, агробизнеса и др.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 08 септември 2016 - 15:32:56
изглед за печат
Днес, в с. Черни бряг, общ. Антоново отбелязаха 100-годишнината от Тутраканската епопея. На тържествената церемония присъстваха Директорът на Дирекция „АПОФУС” в Областна администрация инж. Йоан Пеев и гл.експерт „Отбранително мобилизационна подготовка и сигурност на информацията” инж. Петър Петров. Те поднесоха венец пред паметника на загиналите във войните жители на селото и сведоха глави в знак на признателност.

Слово в памет на загиналите произнесе кметът на община Антоново Танер Али, а деца от читалището в село Черни бряг изпълниха патриотични стихотворения и песни.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 08 септември 2016 - 09:40:08
изглед за печат
Капанци от цяла Североизточна България се събрахa в поповското село Садина за седмото издание на традиционния събор „Здрав корен - жив дух". Съборът беше открит от вицепрезидента на Република България г-жа Маргарита Попова, която изказа благодарност на домакините и изрази увереност, че българските обичаи и фолклор ще възпитават патриотизъм у бъдещите поколения.

Сред официалните гости на събитието беше и заместник-областният управител Стефан Иванов, който връчи на организаторите и участниците поздравителен адрес от областния управител Светлин Бонев. „Изразявам своето уважение към всички Вас, които съхранявате и популяризирате ценното ни фолклорно богатство, стимулирайки неговото развитие в днешни дни! Нека енергията и несломимия български дух бъдат винаги с Вас!”, се казва в поздрава на г-н Бонев.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 07 септември 2016 - 15:36:24
изглед за печат
Зам.-областният управител Стефан Иванов проведе днес консултации за състава на РИК-Търговище в 28 МИР за произвеждане на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и на националния референдум на 6 ноември 2016 г.
Съгласно решение на Централната избирателна комисия, съставът на РИК – Търговище наброява 13 членове.

Разпределението им по квоти е съответно – по четирима представители на ПП ГЕРБ, по двама от Коалиция „БСП лява България” и ПП ДПС, и по един представител от Реформаторски блок, Патриотичен фронт, България без цензура, ПП Атака и АБВ.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 06 септември 2016 - 12:57:09
изглед за печат
Търговищенци отбелязаха 100-годишнината от Тутраканската епопея с тържествена заря-проверка. Честването на бележитата годишнина бе инициирана и организирана от Областния управител Светлин Бонев със съдействието на Община Търговище. Сред гостите на събитието бяха кметът на общината д-р Дарин Димитров, народният представител д-р Венка Стоянова, Началникът на НВУ „Васил Левски” бригаден генерал Пламен Богданов, представители на институции.

Десетки граждани на Търговище се включиха в тържественото шествие до Войнишкия паметник, където се проведе заря-проверка, с участието на курсантски блокове от Факултет „Артилерия, ПВО и КИС” към Националния военен университет. В своето слово по повод годишнината, областният управител подчерта величието и славата на българските офицери и войници. „ Търговище е генетично свързан с Тутраканската епопея.45-ти артилерийски полк в гр. Търговище е изстрелял първите залпове срещу Тутраканската крепост и има значим принос в освобождението на цяла южна Добруджа”, каза областният управител и допълни, че Тутраканската епопея завинаги ще остане символ на войнска доблест и героизъм, разпалващ сърцата и гордостта на всеки българин.

Честването завърши с празнични илюминации. Венци и цветя на признателност поднесоха представители на държавната и местна власт, организации, партии и културни институти.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 134 [135] 136 ... 159 160 161

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище