Дата / Час


сряда 30 март 2016 - 13:14:28
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев присъства на официалното откриване на класна стая „Конфуций“ за изучаване на китайски език в I ОУ „Христо Ботев“ в Търговище. Училището е сред двете учебни заведения в страната, спечелили финансиране за оборудване на стаята.Тя е реализирана по проект на Институт „Конфуций“ към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, който вече три години е партньор на училището в инициативата за изучаване на китайски език.

На церемонията по откриване на класната стая присъстваха oще кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров, Дарина Димитрова – началник на РИО гр. Търговище, представители на Институт „Конфуций“ към ВТУ: проф. д-р Пламен Легкоступ, доц. д-р Искра Мандова, проф. Лун Тао, завеждащия отдел „Култура“ в Посолството на КНР Ин Я Ли, други китайски гости.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 29 март 2016 - 14:09:36
изглед за печат
Децата от Помощно училище „Д-р Петър Берон“ в Търговище представиха днес спектакъла „Грозното патенце” по мотиви от едноименната приказка на Х. К. Андерсен. Официален гост на представлението беше зам.областният управител Йорданка Георгиева, която поздрави децата и ги зарадва с торта от областния управител Светлин Бонев.

Благодарение на проекта „Работилница за усмивки” възпитаниците на Помощно училище „Д-р Петър Берон“ участваха в работни ателиета, където бяха подкрепяни от специален педагог, психолог, актьор, кукломайстор и музикален педагог. Спектакълът „Грозното патенце” се осъществи благодарение на проект "Работилница за усмивки".Той се изпълнява от сдружение "Децата на Търговище", съвместно със сдружение " Дар" и в партньорство с ДКТ Търговище. Проектът е финансиран по Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на ЕИП 2009- 2014.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 23 март 2016 - 16:17:21
изглед за печат
На 22 март 2016 г. в парк хотел „Изида” в гр. Добрич се проведе редовно съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие (РСР) и на Регионалния координационен комитет /РКК/ към Регионалния съвет за развитие в Североизточен район (СИР). С право да гласуват и вземат решения присъстваха 32 членове на Регионалния съвет за развитие и 11 членове на Регионалния координационен комитет. Съгласно чл. 18, ал. 4 от Закона за регионалнио развитие (ЗРР), в състава на двата органа са включени представители на 12 министерства, областните управители и представители на общините от четирите области на Североизточен район, представители на организациите на работодателите, работниците и служителите на национално равнище, както и представители на Управляващите органи на Оперативните програми, съфинансирани от Европейския съюз (ЕС) и на Централното координационно звено в администрацията на Министерския съвет. Представителите на общините в РСР СИР са определени с решение на съответните Областни съвети за развитие, след проведените местни избори през 2015 г.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 17 март 2016 - 11:43:10
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев проведе среща с представители на Сдружение на любители риболовци от Търговище. На срещата бяха дискутирани предстоящите промени в Закона за туризма и бе разисквана заповед №80 от 12.11.2015 г. на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, с която трите зони на язовир „Тича“ са обособени като обекти със стратегическа важност за областите Търговище и Шумен. Рибарите изразиха негодуванието си срещу забраната за риболов с лодки и двигатели с вътрешно горене, както и къмпингуването на язовир „Тича“.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 04 март 2016 - 10:38:45
изглед за печат
Националният трибагреник украси сградата на Областна администрация Търговище . По случай 3 март, по инициатива на областния управител Светлин Бонев от последния етаж на сградата беше спуснато българското знаме, с размери 8.5 на 4.5 метра. С него Областна администрация даде своя принос в отбелязването на празника на свободата.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 03 март 2016 - 16:56:05
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев участва днес в тържествата в Търговище, посветени на националния празник на България – 3 март. Празникът започна с панихида в памет на загиналите за свободата на България, отслужена в храм „Св. Иван Рилски”.

По-късно, на площад „Свобода” в присъствието на десетки търговищенци бе извършена тържествената церемония по издигането на националния трибагреник под звуците на българския химн.

Областният управител и главният секретар на Областна администрация Тодорка Танева се включиха в общоградското шествие до паметника на българо- руската дружба, където бяха поднесени венци на признателност от името на губернатора.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 26 февруари 2016 - 14:46:49
изглед за печат
Зам.областния управител Йорданка Георгиева проведе изнесена приемна в гр. Антоново. На приемния ден бяха повдигнати въпроси от земеделски стопани, които споделиха, че е необходимо да се облекчат административните процеси при двете най-големи кампании, свързани със земеделските земи – очертаване на земеделските имоти и деклариране на обработваемите земи, за да им бъдат спестявани време, средства и усилия, когато се налага посещение в ОД”Земеделие” – Търговище.

Лошото състояние на пътя Кесарево – Антоново, в отсечката с. Железарци, общ.Стражица – с. Черни бряг, общ. Антоново бе друг проблем, който споделиха посетителите в приемната. Поради лошата инфраструктура жителите на селата Черни бряг и Девино остават без транспортна връзка към област Велико Търново.

[ Прочети още... ]
Приемни
Отиди на страница  1 2 3 ... 141 [142] 143 ... 159 160 161

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище