Дата / Час


понеделник 21 декември 2020 - 16:01:32
изглед за печат
Днес, 21.12.2020 г., министър-председателят Бойко Борисов и министърът на отбраната Красимир Каракачанов бяха на официално посещение в завод „Терем – Хан Крум” в гр. Търговище. Тук те се запознаха с възможностите за осъществяване на инвестиционния проект „Модернизация на Т-72 за нуждите на танковите формирования от Сухопътни войски“. В Търговище премиерът Борисов и министър Каракачанов бяха придружавани от генерал-майор Михаил Попов - командир на Сухопътните войски и началникът на отбраната на Р България адмирал Емил Ефтимов. Във Военния завод те бяха посрещнати от областния управител на област Търговище г-н Митко Стайков и изпълнителния директор на „Терем-Холдинг” ЕАД г-н Иван Досков.

Договорът за модернизация на танковете бе подписан през миналата седмица между вицепремиерът Красимир Каракачанов и г-н Иван Досков. Проектът предвижда дейности по модернизация на 44 танка Т-72 и три командно-щабни машини МТ-ЛБ У за нуждите на Сухопътните войски. Контрактът е сключен за срок от 2 години.

„Реализацията на този проект ще позволи придобиване на нови и повишаване на съществуващите способности на армията ни. Проектът е пряко свързан с концепцията за изграждане на отбранителна способност на декларираната в НАТО бригада от „тежък“ тип” – заяви в Търговище премиерът Бойко Борисов. С модернизацията на танковете Т-72 влагаме средства и в българската индустрия, каза още той.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище