Дата / Час


понеделник 27 март 2023 - 14:21:41
изглед за печат
В нея взеха участие областният управител Станимир Парашкевов, неговият заместник Валери Симеонов, секретаря на администрацията Тодорка Танева , председателят на Районната избирателна комисия Диана Игнатова , секретари на общини, както и представители на „Информационно обслужване“ – клон Търговище, ОДМВР – Търговище, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ –Търговище , ЕНЕРГО ПРО, РЗИ, ГРАО и др.
По време на работната среща се обсъдиха въпроси, свързани с охраната на устройствата за гласуване, логистиката по разпределението им в избирателните секции, доставката и съхранението на хартиените бюлетини, мобилните устройства за видео заснемането, организацията по приемане на изборните книжа, както и подготовката на структурите на ОДМВР за охрана на обществения ред и осигуряване на пожарната безопасност в районите на избирателните секции.

По –рано през деня в Областна администрация Търговище бяха доставени бюлетините, изборните книжа и мобилните устройства за видео заснемането в изборния ден.
Те бяха докарани с охрана от жандармерия и бяха посрещнати от представители на Областната администрация- Търговище и Районната избирателна комисия. Документацията, бюлетините и мобилните устройства ще бъдат съхранявани в специални помещения в Областна администрация с постоянна полицейска охрана и ще бъдат разпределени по предварително изготвен график на общинските администрации за съхранение.
Към момента организацията по изборния процес тече нормално, съгласно разписаната от Централна избирателна комисия Хронограма.
Областна администрация Търговище

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище