Дата / Час


сряда 20 април 2016 - 12:02:27
изглед за печат
Днес, в Областна администрация Търговище се проведе „Ден на отворените врати” със студенти от Икономически университет-Варна, специалност „Строителство и недвижими имоти“. Студентите бяха посрещнати от областния управител Светлин Бонев, който ги запозна със своята работа и правомощията си. „Преходът от образование към първата работа е важен момент в живота на Вас, младите хора, тъй като определя перспективите за професионално развитие, потенциала за доходи и социалното положение в дългосрочен план“, заяви пред младежите областният управител.

В рамките на посещението, студентите бяха запознати с дейността на дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“. Те получиха подробна информация за структурата в администрацията и за цялостната организация на работния процес. Беше им пояснено какви документи се налага да бъдат издавани, както и нормативните разпоредби, на които се базира работата в институцията.


[ Прочети още... ]
Ден на отворените врати

понеделник 18 април 2016 - 13:05:38
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев свика днес заседание на Областната епизоотична комисия във връзка с появили се огнища на болестта заразен нодуларен дерматит на територията на страната. Заболяването е вирусно и засяга едрите преживни животни. Най-често се предава чрез комари, мухи, кърлежи и други насекоми.

Във връзка с ограничаването на болестта на територията на област Търговище,епизоотичната комисия засилва контрола върху придвижването/транспортирането на животните по пътищата на регион Търговище, като придвижването на едри и дребни преживни животни трябва да се осъществява след термометриране и извършване на клинични прегледи на здравословното състояние на животните от официалните ветеринарни лекари. Транспортираните животни задължително трябва да бъдат идентифицирани с индивидуални ушни марки, придружени от ветеринарномедицинско свидетелство за придвижване. За предотвратяване на заболяването, Областна дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/ чрез общинските си структури ще трябва да организира незабавно извършването на ежеседмични клинични прегледи за заразен нодуларен дерматит на едрите преживни животни, отглеждани на територията на областта и приемане на сигнали при съмнение за наличие на клиника при възприемчиви за заболяването животни. Областна дирекция по безопасност на храните, съвместно с кметовете на населени места на територията на областта ще организират извършване на инвентаризация на едрите преживни животни в населените места в обл. Търговище и актуализиране на данните в Интегрираната информационна система ВетИС на БАБХ.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 13 април 2016 - 13:15:21
изглед за печат
Главният секретар на Областна администрация Търговище Тодорка Танева и експерти от администрацията участваха в дискусионен форум във връзка с Международния ден на ромите – 8 април. Събитието се проведе в заседателната зала на Общински съвет – Омуртаг, като участие в него взеха представители на РИО – Търговище, директори и преподаватели от образователни институции, председатели на народни читалища, представители на неправителствени организации от община Омуртаг и свещенослужители в местните религиозни храмове.

В рамките на форума се проведе тематична дискусия „Деца на мигранти и деца мигранти“ с целеви групи включващи ромската общност, социално уязвими семейства на мигранти с различен социален статус.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 13 април 2016 - 10:35:41
изглед за печат
Областна администрация Търговище ще се включи в Националната кампания „Великден за всеки“ – Дари празник на баба и дядо“, която се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България.

Целта на инициативата е да бъдат подпомогнати с ваучери за 20 лв. най-нуждаещите се пенсионери. Техните притежатели ще могат да пазаруват в 5 000 магазина в цялата страна. Разпределението на боновете ще става по предварително раздадени списъци от пенсионерските клубове по места и със съдействието на местната власт.

Средствата се набират по банкова сметка в СИБАНК, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, чийто титуляр е Български червен кръст.

IBAN: BG03BUIB98885029906100
Банков код:BUIBBGSF
Или със SMS 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 11 април 2016 - 07:49:25
изглед за печат
Награда за „Най-прозрачна областна администрация” получи област Търговище от националния конкурс „Най-добра областна администрация 2015 г.” Резултатите от проведеното проучване бяха обявени на тържествена церемония в София, на която присъстваха представители на държавната администрация, областни управители, академични преподаватели и студенти.

„За Областна администрация Търговище, отличието ще бъде допълнителна мотивация да продължим ежедневно да влагаме още повече усилия в работата си“, заяви при получаването на наградата зам.областния управител Йорданка Георгиева.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 04 април 2016 - 11:47:18
изглед за печат
За втора година, Областният съвет по условия на труд към Областния управител на област Търговище, отправя покана към предприятията, регистрирани и опериращи на територията на област Търговище, да участват в конкурс за определяне на носители на годишните Областни награди по здравословни и безопасни условия на труд. Основната цел на инициативата е да се отличат примери за добри практики в областта на здравословните и безопасни условия на труд в област Търговище и да се насърчат дейностите, свързани с превенция и контрол на рисковете на работното място, чрез активно включване на всички заинтересовани страни.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 30 март 2016 - 10:14:28
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев присъства на официалното откриване на класна стая „Конфуций“ за изучаване на китайски език в I ОУ „Христо Ботев“ в Търговище. Училището е сред двете учебни заведения в страната, спечелили финансиране за оборудване на стаята.Тя е реализирана по проект на Институт „Конфуций“ към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, който вече три години е партньор на училището в инициативата за изучаване на китайски език.

На церемонията по откриване на класната стая присъстваха oще кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров, Дарина Димитрова – началник на РИО гр. Търговище, представители на Институт „Конфуций“ към ВТУ: проф. д-р Пламен Легкоступ, доц. д-р Искра Мандова, проф. Лун Тао, завеждащия отдел „Култура“ в Посолството на КНР Ин Я Ли, други китайски гости.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 188 [189] 190 ... 207 208 209

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище