Дата / Час


сряда 08 април 2015 - 08:29:50
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев награди най-добрите стрелци с въздушна пушка от Детските полицейски академии. Състезанието се проведе в рамките на обучителния лагер за деца-участници в Aкадемиите от четири Областни дирекции на МВР в страната – Монтана, Стара Загора, Бургас и Търговище.

В отборното класиране, първи се нареди отборът на Бургас. Второто място си поделиха участниците от Стара Загора и Монтана, на трето място се класираха децата от Търговище.

Безспорен победител в индивидуалното класиране при момчетата стана Христо Златев от Бургас, а при момичетата Мария Спасова от гр.Монтана.

Всички деца получиха медали, грамоти и спортни пособия.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 07 април 2015 - 07:59:26
изглед за печат
Уважаеми лекари и медицински специалисти,

Приемете моите искрени поздрави по случай професионалния Ви празник 7 април - Ден на здравния работник!
Вие сте хората, които носят най-голямата отговорност за другите и имат най-благородната професия в света – тази, която буди доверие, грижи се за живота и съхранява надеждата.

Празникът на най-хуманната професия е повод за пореден път да Ви благодарим за ежедневния труд в името на най-важната ценност – човешкия живот, за всеотдайните грижи за нашето здраве и дълголетие!

Желая на Вас и семействата Ви здраве, благоденствие и щастие!
Честит празник!

С уважение,
Светлин Бонев
Областен управител на област Търговище[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 07 април 2015 - 06:50:12
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев беше официален гост на откриването на обучителен лагер за деца от Детските полицейски академии в 4 областни дирекции на МВР в страната – Монтана, Стара Загора, Бургас и Търговище. Губернаторът приветства малките участници като им пожела здраве, нестихващ ентусиазъм и успех в придобиването на нови знания.

В рамките на обучението, което се провежда в с.Ястребино, децата ще се запознаят с явлението трафик на хора, с ролята на прокуратурата в борбата с престъпността, с приноса на научно-техническата лаборатория в МВР за разкриването на престъпления, ще си припомнят правилата за безопасно движение по улиците и пътищата в условията на интензивно автомобилно движение и за оказване на първа помощ при инциденти. По време на лагера, протичащ под мотото” Спортът е по-добрият начин децата да пораснат”, участващите отбори ще имат възможност да премерят сили и в спортна надпревара – в състезание по стрелба с въздушна пушка.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 06 април 2015 - 08:24:42
изглед за печат
Заместник областните управители Стефан Иванов и Йорданка Георгиева се включиха в тържествата за Цветница в село Медовина, общ. Попово. С песни, танци и много настроение започна празничния ден в селото. Талантливите деца от Детска фолклорна група „Цветница” пресъздадоха народния обичай „Кумичене”(хвърляне на върбови венчета в реката).

Г-н Иванов и г-жа Георгиева присъстваха и на празничния концерт по случай първата годишнина от създаването на ДФГ „Цветница”. Те поднесоха поздравителен адрес от областния управител Светлин Бонев на ръководителя на групата Петър Кирилов. В него, губернаторът пожела здраве, упоритост и много творчески успехи на всички изпълнители.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 03 април 2015 - 15:09:50
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев участва в информационна среща във връзка с Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. На дискусията, инициирана от Областното представителство на Камарата на строителите в Търговище участваха още Христо Христов и Евгени Сираков - експерти от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Изпълнителният директор на Камарата на строителите в България инж.Иван Бойков, представители на строителния бранш от област Търговище.

Експертите от МРРБ разясниха и отговориха на всички въпроси, касаещи дейностите по реализация на програмата. Те поясниха, че към 27 март, в страната има регистрирани над 1 600 сдружения на собствениците, което означава, че интересът към програмата е голям.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 01 април 2015 - 11:04:58
изглед за печат
Комисия, назначена със Заповед на областния управител Светлин Бонев прие помощен план за ползвателите и план на новообразуваните имоти за земите по параграф 4”а” и параграф 4”б” от преходни и заключителни разпоредби (ПЗР) на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ). Имотите се намират в местностите „Драка”, „Драка–Б”, „Кованлък”, „Серсема”, „Юкя”, „Разбойнена кория” и „Чокя” в Търговище.

С приемането на плановете, обявяването им в „Държавен вестник” от общината, възраженията в законоустановения срок и одобряването им от областния управител, следва процедура по придобиване на собствеността върху земите по постановление от ползвателите.

Това са последните кадастрални райони с площ 31,64ха по параграф 4к, ал.1 от ПЗР на ЗСПЗЗ за община Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 31 март 2015 - 13:39:55
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев гостува на Празника на буквите в III ОУ „П.Р.Славейков” в Търговище. Най-малките ученици от I-а клас показаха пред своите родители и гости, че вече познават всички букви и могат да четат. Малчуганите рецитираха стихове, танцуваха, четоха и отгатваха гатанки, подреждаха разбъркани думи в правилно подредени изречения.

В края на празника областният управител подари на първокласниците вкусна торта и в стихотворна форма им пожела да са все така усмихнати, любознателни и с упоритост да вървят по пътя на знанието. Учениците получиха грамоти и подаръци от директора на училището, който ги поздрави за неуморния труд в училище и им пожела много успехи занапред.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 227 [228] 229 230 231

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище