Дата / Час


понеделник 04 май 2015 - 08:49:56
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев беше официален гост на откриването на XVI издание на Международния фестивал за спектакли за деца “Вълшебната завеса” 2015. От 4 до 9 май, детската публиката в Търговище ще има възможност да види любими заглавия, две от които на големия български писател и драматург Валери Петров.

Във фестивала ще участват Общински куклен театър Благоевград, Драматично-куклен театър Пазарджик, Държавните куклени театри на Варна, Видин, Сливен, Бургас и Търговище, Драматично-куклените трупи на Враца, Силистра и Плевен, Театрално-музикален център Разград, както и домакините от Държавен драматичен театър Търговище. От чужбина за проявата ще пристигнат Дъжавен театър на сенките от Грузия, Куклен театър Ниш от Сърбия, Театър в куфар от Полша и Театър “Екселсиор” от Румъния.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 29 април 2015 - 12:38:20
изглед за печат
На свое заседание днес, Областния съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпрос /ОССЕИВ/ прие Планове за действие на общините Търговище, Попово, Омуртаг, Антоново и Опака в изпълнение на Областната стратегия за интегриране на българските граждани от ромски произход и други граждани в уязвимо социално положение, живеещи в сходна на ромите ситуация (2014-2020 г.).

Зам.областния управител Йорданка Георгиева, която е председател на Областния съвет припомни, че в съответствие с Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите 2012-2020 г., в края на 2012 – началото на 2013 г., бяха изготвени и приети областните стратегии и общински планове за действие до 2014 г., за което Секретариатът на НССЕИВ оказа методическа помощ. До края на март 2015 г., след получени допълнителни указания от Националния съвет, общините изготвиха и приеха своите актуализирани общински планове за действие за следващият програмен период 2014-2020 г.

На заседанието беше представен и план за работа на ОССЕИВ през 2015 г. На следващи заседания ще бъдат разгледани приоритетните области здравеопазване, заетост, образование и култура.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 29 април 2015 - 12:12:13
изглед за печат
В Областна администрация Търговище се проведе заседание на Областния съвет за социално включване и подкрепа /ОССВП/, председателствано от заместник областния управител Стефан Иванов.

На заседанието представителите на общините информираха членовете на Областния съвет за планираните социални услуги за 2016 г. Те представиха своите годишни планове за действие за 2015 г. и допълниха, че предстои планиране на социалните услуги за 2016 г., като първо ще се организира процеса по изготвянето на нова Областна стратегия за социалните услуги в област Търговище за 2016-2020 г. След нейното изготвяне, което е планирано да стане до края на 2015 г., общините ще планират услугите си за следващата година.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 29 април 2015 - 11:31:33
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев присъства на Националното състезание „Млад фермер”, което се проведе в Професионална гимназия по селско стопанство „Н.Пушкаров” - гр. Попово. В надпреварата участие взеха най-добрите отбори от Северна и Южна България, доказали се на регионалните етапи на състезанието за 2014-2015 г.

Губернаторът поздрави всички участници, като заяви, че се радва да види толкова млади хора, които се интересуват от земеделие. „Пожелавам ви успех, продължавайте да усвоявате знанията със същия ентусиазъм, защото само добре подготвени може да получите успешна реализация”, допълни г-н Бонев.

Учениците се съревноваваха в дисциплините разпознаване на семена и фуражи, присаждане на лози, хигиена на млекодобива, агрегатиране и подготовка на навесен плуг, майсторско управление на трактор и др.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 29 април 2015 - 11:26:23
изглед за печат
В Областна администрация Търговище се проведе официалната церемония по награждаването на участниците в конкурса „Най-добри здравословни и безопасни условия на труд”, организиран от Областния съвет по условия на труд (ОСУТ) към областния управител на област Търговище.

В надпреварата участваха общо пет фирми, разпределени в две категории – средни и големи предприятия. В категорията „Средни предприятия” голямата награда бе връчена от областния управител Светлин Бонев на „ЕМУ” АД - с. Разбойна. В категорията „Големи предприятия” победител стана „Мебел Стил” ООД- гр. Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 28 април 2015 - 12:59:14
изглед за печат
Четвъртият договор за саниране на многофамилните жилищни сгради в Търговище беше подписан между Oбщината и Сдружения на собствениците на ул. „Кюстенджа” 79.

Областният управител Светлин Бонев подписа контролния лист за проверка на документите и предстои да бъде отправено искане за целево финансиране към Българска банка за развитие.

Към момента в област Търговище има регистрирани 30 Сдружения на собственици на жилищни сгради, които ще кандидатстват за саниране. Регистрираните заявления за интерес и финансова помощ в областта са 16, като 13 от тях вече са одобрени. Сключените договори между общините и Сдружения на собствениците са 12.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 28 април 2015 - 10:41:22
изглед за печат
ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ ПО УСЛОВИЯ НА ТРУД
ПРИЗОВАВА

към Световния ден за безопасност на труда – 28 април, да се присъединят
всички работодателски и синдикални организации, работниците и работодателите
в област Търговище!

УВАЖАЕМИ РАБОТНИЦИ,
Спазвайте безусловно правилата за безопасен труд!
Научете и отстоявайте правата си!
Живота и здравето са Ваши! Пазете ги!


УВАЖАЕМИ РАБОТОДАТЕЛИ,
Направете оценка, минимизирайте и информирайте за рисковете на всяко работно място!
Осигурявайте и застраховайте своите работници за риск „Трудова злополука и професионална болест”!
Приобщавайте работниците и служителите към политиката на фирмата за безопасност и здраве на работното място!

Областен съвет по условия на труд - област Търговище


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 243 [244] 245 ... 248 249 250

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище