Дата / Час


сряда 08 юли 2015 - 08:38:55
изглед за печат
В Областна администрация Търговище се проведе среща на представителите на ЦИК - Румяна Сидерова и Румен Цачев със служители на общинските администрации, граждани и медии.

По време на срещата стана ясно, че на предстоящите местни избори, избирателите ще гласуват с отделни бюлетини за всеки вид избор - за общински съветници, за кмет на община и за кмет на кметство. При гласуването за общински съветници, избирателят първо отбелязва своя вот в квадратчето (за избраната партия или коалиция), след което може, ако желае да постави в кръгчето с номера, с който е регистриран избрания от него кандидат от съответната листа, знак „Х" или „V", който показва неговото предпочитание (преференция) за съответния кандидат. На изборите през есента няма да се издават удостоверения за гласуване на друго място - избирателите гласуват само по постоянен адрес. Те могат да гласуват по настоящ адрес, ако са подали заявление за това не по-късно от 14 дни преди изборния ден


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 26 юни 2015 - 08:31:08
изглед за печат
На 25 юни 2015 г., от 10.30 часа в зала «Пресцентър» на Фестивален и конгресен център в гр. Варна се проведе редовно съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ и на Регионалния координационен комитет /РКК/ към Регионалния съвет за развитие в Североизточен район /СИР/. С право да гласуват и вземат решения присъстваха 29 членове на Регионалния съвет за развитие и 14 членове на Регионалния координационен комитет. В състава им са включени представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на финансите, Министерството на вътрешните работи, Министерството на околната среда и водите, Министерството на земеделието и храните, Министерството на икономиката, Министерството на енергетиката, Министерството на туризма, Министерството на труда и социалната политика, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, представител на Централното координационно звено към Министерския съвет и представители на Управляващите органи на Оперативните програми 2014-2020 в съответните министерства, областните управители на областите от Североизточен район, представителите на общините от четирите области, включени в обхвата на района и представителите на организациите на работодателите, работниците и служителите на национално равнище. За участие в работата на днешното заседание бяха поканени г-жа Ирена Соколова - Пpeдceдaтeл нa РСР в Югозападен район и Oблacтeн упpaвитeл нa облacт с административен център Перник, г-н Димитър Сяров - Председател на РСР в Югоизточен район и Областен управител на област с административен център Сливен, г-н Пeнчo Пeнчeв - Пpeдceдaтeл нa РСР в Северен централен район и Oблacтeн упpaвитeл нa облacт с административен център Вeликo Tъpнoвo, г-н Стефко Бурджиев - Областен управител на област с административен център Русе и г-н Вълчо Чолаков - Областен управител на област с административен център Бургас.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 23 юни 2015 - 10:49:44
изглед за печат
Уважаеми колеги от държавната администрация,

Поздравявам Ви с Деня на служителите в държавната администрация – 23 юни!

Днешният ден е повод да изкажа своето уважение към всички Вас, които осигурявате качествено административно обслужване и предоставяте достъпни и ефективни услуги на жителите на област Търговище. Ние сме обединени от общата кауза да направим държавната администрация лесна и достъпна за гражданите, а също и привлекателно място за професионална реализация.

Пожелавам Ви да влагате все така висок професионализъм и енергия в своята работа. Бъдете здрави, упорити и успешни!

Честит празник!

С уважение,
Светлин Бонев
Областен управител на област Търговище[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 18 юни 2015 - 08:47:41
изглед за печат
34 са регистрираните Сдружения на собственици в област Търговище, които ще кандидатстват по Национална програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Най-много те са в община Търговище – 17. В община Попово са 15, в община Омуртаг – 2. Броят на регистрираните заявления за интерес и финансова помощ е 22. Одобрените заявления са 19, като 9 от тях са за община Търговище, 8 за община Попово и 2 за община Омуртаг.

Сключените договори между общините и Сдружения на собствениците са 18. От тях, 8 са в община Търговище, 8 - в община Попово и в община Омуртаг – 2.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 15 юни 2015 - 11:10:41
изглед за печат
Днес, 15 юни 2015 г. зам.областният управител Йорданка Георгиева връчи официално грамотите на участниците и победителите в Регионалния събор „Търговище 2015", които ще представят областта на Националния събор за народно творчество „Копривщица 2015". На всеки от участниците тя пожела много успехи и достойно представяне на 7, 8 и 9 август, когато ще се проведе събора в Копривщица.

Областният управител Светлин Бонев благодари за труда и ентусиазма, с които изпълнителите възраждат автентичния българския фолклор. ”Истински щастлив съм, че вашите изпълнения са избрани да представят изворния фолклор на област Търговище на Националния събор в Копривщица. Желая ви успех, бъдете все така вдъхновени и всеотдайни към народното творчество”, пожела на участниците губернаторът.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 08 юни 2015 - 07:16:26
изглед за печат
КЛАСИРАНИТЕ ИНДИВИДУАЛНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ, ГРУПИ, СЪСТАВИ И АНСАМБЛИ ЗА УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛНИЯ СЪБОР ЗА НАРОДНО ТВОРЧЕСТВО „КОПРИВЩИЦА 2015”МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК17 изпълнители и състави ще представят област Търговище на националния събор на българското народно творчество «Копривщица 2015». Това стана ясно на провелия се днес Регионален събор на народно творчество „Търговище 2015”, който се състоя под патронажа на областния управител Светлин Бонев. В събора участваха 47 индивидуални изпълнители, певчески групи и танцови състави.

Победителите бяха определени от жури, чийто председател бе Катя Ангелова от ПФА "Мизия", а членове Станимир Иванов от ДФА"Северняче" и Стойчо Тончев от ДФА "Лисец".


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 03 юни 2015 - 10:18:01
изглед за печат
Регионален събор за народно творчество „Търговище 2015”, който е под патронажа на областния управител Светлин Бонев ще се проведе на 6 юни /събота/ от 10 часа в Драматичен театър-Търговище. Той е етап от подготовката за Единадесетия национален събор на българското народно творчество „Копривщица 2015" - музикален форум, който води началото си от 1965 г. и се провежда на всеки 5 години. Първият тур на националния събор включва 28 регионални прегледа по области, като победителите от тях ще вземат участие в Националния събор в Копривщица на 7,8 и 9 август.

В Регионалния събор ще се представят общо 47 певчески групи, танцови състави и индивидуални изпълнители. Ще участват училища, пенсионерски клубове, читалища. Победителите ще бъдат оценявани от компетентно жури, което ще обяви имената на първенците в края на прегледа.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 246 [247] 248 ... 261 262 263

Анкета

(C) 2022, Всички права запазени - Област Търговище