Дата / Час


петък 03 юни 2016 - 07:57:50
изглед за печат
Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева представи в Търговище политиките на министерството в сектор „Отпадъци”, както и възможностите за финансиране на общински проекти чрез инструментите, управлявани от МОСВ – Оперативна програма „Околна среда”, Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда / ПУДООС/ и Националния доверителен екофонд /НДЕФ/. На събитието присъстваха областният управител Светлин Бонев, областни управители и кметове от Североизточния район за планиране, който обхваща областите Търговище, Шумен, Варна и Добрич.

Министър Василева запозна присъстващите с новите моменти в Оперативна програма „Околна среда 2014-2020г.“ Тя подчерта, че за първи път с пари по Програмата ще се финансират проекти за превенция от свлачища. За целта са предвидени 56 млн. лв., които могат да се използват от Агенция „Пътна инфраструктура“ и общините. През 2016г. по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020г“, ще бъдат отпуснати 374 млн. лв. към общините в сектора на отпадъците. Средствата ще бъдат използвани за инсталации за предварително третиране, така че да се намали количеството на отпадъците, които се депонират. Министър Василева каза още, че през 2016г. за изграждане на инфраструктура в областта на водния сектор, отпадъците и биоразнообразие са предвидени 61 млн. лв. 14 млн. лв. от Националния доверителен екофонд са насочени към реализацията на мерки за енергийна ефективност, а 1 млн. лв. за стимулиране използването на екологични превозни средства.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 02 юни 2016 - 12:36:01
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев и служители на Областна администрация взеха участие в общоградското поклонението повод 2 юни – Деня на Ботев и загиналите за свободата на България. Церемонията в областния град започна с литературна композиция, представена от ученици от I ОУ "Христо Ботев". Пред паметника на Никола Симов – Куруто бяха поднесени венци и цветя и почетена паметта на загиналите за свободата и независимостта на България.

Точно в 12 часа с минута мълчание и вой на сирени присъстващите на поклонението отдадоха почит към паметта и саможертвата на Христо Ботев и загиналите за свободата на родината.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 01 юни 2016 - 13:46:58
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев ще вземе участие в работна среща, свързана с кампанията „Заедно в превенцията с престъпността“, която ще се проведе в гр. Шумен на 03.06.2016 г. Кампанията е съвместна инициатива на МВР и Националното сдружение на общините.

В срещата ще вземат участие министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов и секретарят на Националния съвет по превенция на престъпността Лилия Борисова, както и областни управители, кметове, структури на МВР и териториални структури на изпълнителната власт от Търговище, Шумен, Варна и Добрич. Ще бъдат обсъдени проблемите на местната сигурност и ще бъде направен анализ на конвенционалната престъпност в района. Пред участниците ще се представят добри практики по опазване на обществения ред в общините и ще бъдат направени предложения за мерки и нормативни промени с цел подобряване на дейността.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 31 май 2016 - 13:52:47
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев и главният секретар на Областна администрация Тодорка Танева почетоха паметта на всички български войници, отдали живота си в Балканската и Първата световна война. Те поднесоха венец пред паметника на загиналите в село Дългач и сведоха глави в знак на признателност.

Областният управител заяви пред жителите на селото, че по случай 100-годишнината от Първата световна война, през 2015 г. са започнали честванията на войнишките паметници на територията на област Търговище. „През изминалата година подновихме честването на този паметник, който е изграден през 1920 г. Надявам се и занапред традицията да продължи и на тази дата да отдаваме почит към загиналите герои от село Дългач “, добави областният управител.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 24 май 2016 - 12:22:57
изглед за печат
С празнично шествие на деца, ученици, учители и дейци на културата бeше отбелязан Денят на славянската писменост, българската просвета и култура в Търговище. Шествието започна в 10 часа на площад „Свобода” и бе предвождано от Духов оркестър-Търговище, областният управител Светлин Бонев, кметът на общината д-р Дарин Димитров, народни представители и др.

Честването на 24 май в Търговище завърши с традиционното българско хоро на площада, поведено от танцьорите на ансамбъл „Мизия”.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 23 май 2016 - 19:41:18
изглед за печат
Честит Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост!

Уважаеми жители на област Търговище, скъпи просветни и културни дейци,

Приемете моите най-искрени поздравления по случай 24 май – Деня на славянската писменост, просвета и култура!

24 май винаги е бил повод за гордост и самочувствие, че сме допринесли за образоваността и културната независимост на „вси славяни”. На този най-български празник, в който славим делото на светите братя Кирил и Методий нека изкажем своята благодарност към хората, които градят и крепят българщината, съхраняват родния ни език и възпитават поколенията след нас.

По случай светлия празник пожелавам на всички Вас здраве, творчески успехи и професионално удовлетворение!

Честит празник!

Светлин Бонев

Областен управител на област Търговище

Областна администрация Търговище

събота 14 май 2016 - 16:40:38
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев бе гост на официалното честване на празника на Търговище -14 май. Празничния ден започна в 9:30 часа с музикален поздрав на I СОУ “Св. Седмочисленици” и продължи с водосвет за здраве и вдигане знамената на България, Европейския съюз и на Търговище. По-късно започна тържествената сесия на Общинския съвет, на която присъстваха народни представители, кметове на кметства, гости от Румъния и Украйна.

Кметът на общината д-р Дарин Димитров поздрави търговищенци по случай празника и заяви, че е нужна обединената енергия и разум на всички, за да стане Търговище привлекателно място за живот, бизнес и развитие. Той пожела на жителите на града здраве и светъл 14 май[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 150 [151] 152 ... 171 172 173

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище