Дата / Час


четвъртък 04 октомври 2018 - 13:09:59
изглед за печат
Днес, 04.10.2018 г., възрастните хора от пенсионерски клуб „Паисий Хилендарски” имаха двоен празник. Те отбелязаха Международния ден на възрастните хора и цялостното обновяване на клуба. Техни специални гости на тържеството бяха областният управител на Търговище г-н Митко Стайков и кметът на града д-р Дарин Димитров.
„Радостен съм за едно – че виждам клубът отново пълен и всички Вие сте живи и здрави, защото това е най-важното”, заяви областният управител и похвали кмета за помощта, която оказва на хората от третата възраст. Губернаторът припомни, че още миналата година двамата заедно са поели ангажимент пред възрастните хора да съдействат за обновяване на пенсионерския клуб. Стараем се да направим така, че да се чувствате добре. Сами виждате, че това, което сме го обещали – го правим”, допълни областният управител и подчерта, че за една година са направени ремонти на детски градини, училища, спортни бази и др. обекти.
Поздрав към гостите поднесе със свои изпълнения вокална група „Детелини”, а ставрофорен иконом Славчо Проданов отслужи водосвет за здравето на всички.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 03 октомври 2018 - 17:08:03
изглед за печат
Областният управител на Търговище г-н Митко Стайков извърши проверка на място на извършваните ремонтни дейности на третокласния път от републиканската пътна мрежа Мировец – Буховци – Острец – Надарево – Дългач – Певец. Ремонтните дейности на пътната отсечка стартираха в началото на месец май тази година.
Областният управител констатира, че се полага последният износващ слой на пътната настилка. Тя е изградена от еластична асфалтова смес, която е устойчива на тежкотоварни превозни средства и по този начин се предотвратява напукването на пътя. На места по пътната отсечка вече има поставен бордюр. Предстои да се направят отводнителни канавки, полагане на хоризонтална маркировка и монтиране на вертикална сигнализация.
Губернаторът се увери на място, че изцяло възстановена е и проходимостта на моста между селата Буховци и Острец, който беше със силно влошено експлоатационно състояние, а тротоарната конзола бе в аварийно състояние.
След направените проверки на място областният управител се срещна с кметовете на селата Надарево и Острец - Мехмед Мехмедов и Огнян Андреев.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 02 октомври 2018 - 12:10:51
изглед за печат
Днес, 02.10.2018 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков посети Териториалната организация на слепите хора в града. Там той се срещна с председателя на клуба г-жа Бяла Колева. Поводът за посещението беше запознаване и обсъждане на наболели проблеми на организацията на слепите в Търговище.
По време на срещата председателят на клуба сподели, че на 15 октомври организацията ще отбележи за пореден път Деня на белия бастун. По този повод областният управител реши да зарадва слепите хора, като им дари средства за екскурзия. Следващата седмица те ще заминат с 40 – местен автобус на еднодневна разходка в Русе, където ще посетят забележителностите на дунавския град.
Г-жа Колева благодари на губернатора за жеста и му пожела много успехи в работата. Той от своя страна я увери, че клубът винаги може да разчита на неговото съдействие при търсене на решения по наболели проблеми.
Към настоящия момент в Териториалната организация на слепите членуват 102 души от Търговище, Омуртаг и Попово.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 28 септември 2018 - 16:44:49
изглед за печат
Днес, 28.09.2018 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков участва в първата Регионална кръгла маса „Иновации за качествено образование”, която се проведе в конферентната зала на хотел „Терра Европа”. Събитието се организира от началника на Регионалното управление на образованието в Търговище г-жа Елка Станчева и на него присъстваха директори, заместник-директори и учители от училищата и детските градини в област Търговище.
„Когато ние сме ходили на училище, нямаше иновативни методи. Съвременният свят, в който живеем, ни предизвиква да показваме нови неща, да вкараме децата в класните стаи, но не само да ги задържим, но и да ги обучим успешно за предизвикателствата, които ги очакват”, заяви областният управител при откриването на кръглата маса. Той пожела успех на участниците и благодари на присъстващите за усилията, които полагат за осигуряване на качествено образование за децата и младежите от областта.
В кръглата маса общо 7 училища и една детска градина представиха своите иновативни методи, внедрени в образователния процес при обучението на учениците. Директорите и учителите разкриха възможностите на различни електронни платформи и ресурси, използвани в техните училища.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 28 септември 2018 - 16:31:45
изглед за печат
Днес, 28.09.2018 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков заяви своята подкрепа към инициативата Европейски ден на спорта в училище, като гостува в две училища в област Търговище. Той даде символичен старт на спортните инициативи във Второ средно училище „Проф. Никола Маринов” и Трето основно училище „П. Р. Славейков”.
„Ние показахме, че нашите деца в областта спортуват и са активни. Спортът носи здраве, дисциплина и ни учи на всичко най-добро. Миналата година нашата област беше една от най-активните - 3 268 деца от 13 училища се включиха в Европейския ден на спор”, заяви областният управител и допълни, че тази година са се включили общо 16 училища от цялата област. Той насърчи учениците във Второ СУ „Проф. Никола Маринов” да спортуват, да се движат и да участват активно във всички мероприятия и им подари гривни и значки с надпис „Уча в движение”.
По-късно губернаторът гостува и в Трето ОУ „П. Р. Славейков”. Там той връчи награди на учениците, които са първенци в различни спортни турнири. Той ги поздрави за усилията, които са положили и за желанието им да се включат в спортните мероприятия, посветени на Европейския ден на спорта в училище.
И в двете училища учениците спортуваха в различни дисциплини – футбол, скачане на въже, ориентиране, волейбол, тенис на маса, баскетбол и други. За да стимулира децата да се движат повече, областният управител дари топки за футбол и волейбол и на двете училища.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 28 септември 2018 - 05:40:53
изглед за печат
На 27.09.2018 г. областният управител г-н Митко Стайков се срещна с дистрикт гуверньора на Ротари клуб България г-н Веселин Димитров. По време на срещата бяха обсъдени предстоящи инициативи в полза на гражданите на Търговище.
Поставянето на нов заслон в древния исторически град Мисионис е ангажиментът, който пое да изпълни дистрикт гуверньорът на Ротари клуб България. Съоръжението ще бъде изработено от специално стъкло и ще бъде поставено над откритото от археолози това лято помещение за извършване на ритуала Свето кръщение. Според изследователите на това място последователите на апостол Андрей са кръщавали езичниците от днешна Североизточна България.
Освен грижа за опазване на историческите ценности, тема на срещата бяха и наболели проблеми от областта на здравеопазването. Областният управител информира дистрикт гуверньора за необходимостта от осигуряването на нов автомобил за МБАЛ Търговище за нуждите на отделението по хемодиализа.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 22 септември 2018 - 14:18:54
изглед за печат
Днес, 22.09.2018 г., областният управител на Търговище г-н Митко Стайков се включи в проявите, посветени на 110 години от обявяването на Независимостта на България. Честването започна на централния площад „Свобода” с ритуал за издигане на националното знаме на страната с участието на Патриотичен клуб „Възраждане”. Сред официалните лица бяха заместник областният управител Панайот Димитров, кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, заместник – кметовете Емине Якубова и Рая Матева, секретарят на общината Христалина Халачева, началникът на РУО – Търговище Елка Станчева, представители на държавни институции, граждани и гости на града.
Проявите за 22 септември продължиха с традиционния общински празник „Под крушата на осенската поляна”, където освен богата фолклорна програма и участие на читалища и пенсионерски клубове, се проведе и кулинарен конкурс „Майсторлък с круши”.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 158,57142857143 [159,57142857143] 160,57142857143 ... 262 263 264

Анкета

(C) 2022, Всички права запазени - Област Търговище