Дата / Час


сряда 19 април 2017 - 17:38:04
изглед за печат
Под мотото „Четенето – необходимост и удоволствие“ днес в Търговище започна XII Маратон на четенето. Инициативата откри главният секретар на Областта Тодорка Танева, като стана част от програмата „Известни българи четат на деца“.

Организатор на събитието е Регионална библиотека „Петър Стъпов“, а идеята е да се стимулира интересът на децата към четенето.

В кабинета на областния управител, в който обикновено се провеждат служебни срещи и оперативки, днес звучаха приказни истории, фантастични разкази и стихове за деца. Откъси от любими произведения четоха ученици от Първо ОУ „Христо Ботев“ с класен ръководител Ваня Таскова.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 12 април 2017 - 10:51:48
изглед за печат
Комисията по заетост към Областния съвет за развитие в област Търговище разгледа и одобри подадените от работодатели заявки по третия етап от схемата „Обучение и заетост на млади хора” по ОП „Развитие на човешките ресурси“. Това стана днес по време на редовно заседание на комисията, председателствано от заместник областния управител Недко Иванов.

Одобрени са всички подадени 48 заявки за общо 285 работни места. Средствата, отпуснати за реализация на програмата в област Търговище са 1 080 206 лева.

„Средствата са достатъчно и на този етап няма ограничения в броя работни места, за които може да кандидатства всеки работодател. Обучения не са предвидени, но през първите 3 месеца младежите ще имат право на наставник, който ще получава ½ от минималната работна заплата.”, съобщи Юлия Дечева, началник отдел „Активна политика на пазара на труда” към ДБТ Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 12 април 2017 - 06:25:45
изглед за печат
По инициатива на областния управител на Търговище Валери Симеонов, днес в сградата на областната администрация бе открита изложба „Портрети на бележити българи“. Експозицията включва портрети на български царе, поети и революционери, живели от средните векове до днес. Творбите са на ученици от кръжока по живопис в Първо основно училище „Христо Ботев”, с ръководител Ивелина Белчева.

„Когато човек се озове пред тези произведения, не му остава друго, освен да им се възхити, а в последствие да поиска да сподели радостта си от това, че са създадени от талантливите деца на Търговище.“ - с тези думи областният управител Валери Симеонов откри изложбата.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 11 април 2017 - 06:49:09
изглед за печат
Изготвен е Регламент за провеждане на 71-ви Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета Козлодуй – Околчица“ 2017г., посветен на 141 години от героичния подвиг на Христо Ботев. Регламентът е подготвен от Областна администрация – Враца, която е основен организатор на инициативата съвместно с Български туристически съюз.

В рамките на традиционния поход, който всяка година се провежда от 27 май до 2 юни, туристите преминават по 120 – километровия „Ботев път“ от Козлодуйския бряг до връх Околчица във Врачанския балкан. В маршрута са включени обекти от Националните движения „Опознай България-100 национални туристически обекта“ и „Опознай родния край“.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 10 април 2017 - 11:36:48
изглед за печат
Благодарствено писмо от Централната избирателна комисия получи областният управител на Област Търговище Валери Симеонов. В писмото се изказва благодарност за отлично свършената работа на областна администрация - Търговище при произвеждане на изборите за народни представители през март 2017 година.

„Заедно с това изразяваме и нашата увереност, че при следващи избори отново ще съвместим усилията си, за да гарантираме на българските избиратели информиран избор.” – се казва в писмото.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 06 април 2017 - 13:37:27
изглед за печат
Регионалният съвет за развитие (РСР) в Североизточен район (СИР) проведе редовно заседание на 6 април 2017 г. в Зала „Пресцентър“ на Фестивален и конгресен център – гр. Варна. С право да гласуват и вземат решения присъстваха 26 членове от общо 36-членния състав на РСР, който, съгласно чл. 18, ал. 4 и чл. 19, ал. 3 от Закона за регионалното развитие (ЗРР), включва представители на 12 министерства, областните управители и представители на общините от четирите области на Североизточен район, както и представители на организациите на работодателите, работниците и служителите на национално равнище.

Заседанието бе открито и ръководено от г-н Тодор Йотов, Областен управител на област с административен център Варна, председател на РСР в СИР с мандат 01.01-30.06.2017 г.

Назначаването на служебно правителство на Република България и на нови областни управители на три от областите в СИР се отразиха върху персоналния състав на Регионалния съвет за развитие и наложиха актуализиране на представителите на Съвета в Комитетите за наблюдение на Оперативните програми (ОП) 2014-2020, съфинансирани от ЕСИФ. На основание чл. 45, ал. 3 от Правилника за прилагане на закона за регионалното развитие (ППЗРР), за заместник-председател на Съвета до края на настоящия мандат бе избран кметът на Община Варна г-н Иван Потрних.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 06 април 2017 - 06:25:49
изглед за печат
На откриването бяха областният управител на Търговище Валери Симеонов и секретарят на администрацията Тодорка Танева

В навечерието на светлия християнски празник Цветница, в Aрт галерията на Регионална библиотека „Петър Стъпов“ - Търговище бе открита изложбата „Цветно за Цветница“ на художника Румен Райнов. Експозицията включва картини, вдъхновени от природата, пролетта и цветята.

„Това е една непретенциозна изложба - без претенции за нещо велико и грандиозно. Тя е моят подарък за погледа, душата и сърцата на джумалии.“ – каза Райнов и добави, че целта му била да свали бариерата между зрителя и картините и да остане само усещането за красота и свобода.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 221 [222] 223 ... 265 266 267

Анкета

(C) 2022, Всички права запазени - Област Търговище