Дата / Час


сряда 01 април 2015 - 11:04:58
изглед за печат
Комисия, назначена със Заповед на областния управител Светлин Бонев прие помощен план за ползвателите и план на новообразуваните имоти за земите по параграф 4”а” и параграф 4”б” от преходни и заключителни разпоредби (ПЗР) на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ). Имотите се намират в местностите „Драка”, „Драка–Б”, „Кованлък”, „Серсема”, „Юкя”, „Разбойнена кория” и „Чокя” в Търговище.

С приемането на плановете, обявяването им в „Държавен вестник” от общината, възраженията в законоустановения срок и одобряването им от областния управител, следва процедура по придобиване на собствеността върху земите по постановление от ползвателите.

Това са последните кадастрални райони с площ 31,64ха по параграф 4к, ал.1 от ПЗР на ЗСПЗЗ за община Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 31 март 2015 - 13:39:55
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев гостува на Празника на буквите в III ОУ „П.Р.Славейков” в Търговище. Най-малките ученици от I-а клас показаха пред своите родители и гости, че вече познават всички букви и могат да четат. Малчуганите рецитираха стихове, танцуваха, четоха и отгатваха гатанки, подреждаха разбъркани думи в правилно подредени изречения.

В края на празника областният управител подари на първокласниците вкусна торта и в стихотворна форма им пожела да са все така усмихнати, любознателни и с упоритост да вървят по пътя на знанието. Учениците получиха грамоти и подаръци от директора на училището, който ги поздрави за неуморния труд в училище и им пожела много успехи занапред.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 30 март 2015 - 14:48:52
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев откри днес в гр.Омуртаг зоналния кръг на училищното първенство по волейбол за момичета 5-7 клас. Участие в надпреварата взеха отборите-първенци в областните състезания от Русе, Разград и Търговище.

„Изключително съм развълнувам да видя Вашата енергия и Вашето желание към волейбола, който е моя любим спорт”, заяви пред участниците областният управител. „Бъдете здрави, успех на победителите, а на загубилите повече усърдие в тренировките и да се вслушват в наставленията на треньорите”, пожела на младите спортисти г-н Бонев.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
относно проведено редовно съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет към Регионалния съвет за развитие в Североизточен район

четвъртък 26 март 2015 - 14:50:24
изглед за печат
На 26 март 2015 г., от 10.30 часа в Зала «Пресцентър» на Фестивален и конгресен център в гр. Варна се проведе редовно съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ и на Регионалния координационен комитет /РКК/ към Регионалния съвет за развитие в Североизточен район /СИР/. С право да гласуват и вземат решения присъстваха 27 членове на Регионалния съвет за развитие и 13 членове на Регионалния координационен комитет. В състава им са включени представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на финансите, Министерството на вътрешните работи, Министерството на околната среда и водите, Министерството на земеделието и храните, Министерството на икономиката, Министерството на енергетиката, Министерството на туризма, Министерството на труда и социалната политика, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, представител на Централното координационно звено към Министерския съвет и представители на Управляващите органи на Оперативните програми 2014-2020 в съответните министерства, областните управители на областите от Североизточен район, представителите на общините от четирите области, включени в обхвата на района и представителите на представителните организации на работодателите, работниците и служителите на национално равнище. Като членове на Регионалния съвет за развитие в Североизточен район, в работата на заседанието взеха участие г-н Иван Аспарухов – заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството и г-жа Ирена Георгиева – заместник-министър на туризма.

Заседанието бе открито и ръководено от г-н Стоян Пасев - Областен управител на област Варна, председател на РСР и на РКК в СИР за периода 01.01.2015 г. - 30.06.2015 г. В рамките на настоящия мандат за заместник-председател бе избран г-н Иван Портних – кмет на Община Варна.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 26 март 2015 - 14:23:22
изглед за печат
В Търговище се проведе поредната информационна среща, организирана от Министерството на земеделието и храните по повод разяснителната кампания „Директни плащания-2015 г.” На срещата присъстваха заместник-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов и експерти от МЗХ, заместник областният управител Йорданка Георгиева, директорът на Областна дирекция „Земеделие” Севда Ерменкова.

Повече от 100 земеделски производители от област Търговище се запознаха със схемите и мерките за директни плащания за 2015 г. Една от новите възможности е обвързаната подкрепа – за животни, плодове и зеленчуци, включително за оранжерийни площи, протеинови култури. Ще има допълнително плащане за младите земеделски стопани. Предвидена е специална схема за дребни земеделски стопани.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 23 март 2015 - 11:02:17
изглед за печат
Заместник-министърът на земеделието доц.Георги Костов и представители на Министерството на земеделието и храните ще посетят Търговище на 26 март. Те ще проведат среща със земеделски производители от областта, за да разяснят стартиралата кампания по прием на заявления по схемите и мерките за директни плащания за 2015 г.

Лектори на форума ще бъдат Кирил Стоянов–Дирекция „Поземлени отношения и комасации”, Симеон Кузманов–отдел „Директни плащания”, Силвия Василева и Николай Узунов–Дирекция „Животновъдство” към Министерство на земеделието.

Срещата ще се проведе на 26.03.2015 г. от 10:00 часа в концертната зала на Младежки дом - Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

събота 21 март 2015 - 16:43:47
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев подкрепи кампанията за събиране на средства за храм „Успение Богородично” в Търговище. В благородната инициатива, с лични финансови средства се включиха и неговите заместници Стефан Иванов и Йорданка Георгиева, както и служители на Областна администрация.

От църковното настоятелство споделиха, че за ремонт на покрива на храма са нужни 30 хил.лв, които са непосилни за ограничените им финансови възможности.

По този повод, на 25 март – Благовещение ще се проведе благотворителен концерт за събиране на средства, с които да бъде осъществен ремонтът на църквата.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 233 [234] 235 236

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище