Дата / Час


четвъртък 03 март 2016 - 14:56:05
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев участва днес в тържествата в Търговище, посветени на националния празник на България – 3 март. Празникът започна с панихида в памет на загиналите за свободата на България, отслужена в храм „Св. Иван Рилски”.

По-късно, на площад „Свобода” в присъствието на десетки търговищенци бе извършена тържествената церемония по издигането на националния трибагреник под звуците на българския химн.

Областният управител и главният секретар на Областна администрация Тодорка Танева се включиха в общоградското шествие до паметника на българо- руската дружба, където бяха поднесени венци на признателност от името на губернатора.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 26 февруари 2016 - 12:46:49
изглед за печат
Зам.областния управител Йорданка Георгиева проведе изнесена приемна в гр. Антоново. На приемния ден бяха повдигнати въпроси от земеделски стопани, които споделиха, че е необходимо да се облекчат административните процеси при двете най-големи кампании, свързани със земеделските земи – очертаване на земеделските имоти и деклариране на обработваемите земи, за да им бъдат спестявани време, средства и усилия, когато се налага посещение в ОД”Земеделие” – Търговище.

Лошото състояние на пътя Кесарево – Антоново, в отсечката с. Железарци, общ.Стражица – с. Черни бряг, общ. Антоново бе друг проблем, който споделиха посетителите в приемната. Поради лошата инфраструктура жителите на селата Черни бряг и Девино остават без транспортна връзка към област Велико Търново.

[ Прочети още... ]
Приемни

четвъртък 25 февруари 2016 - 14:14:05
изглед за печат
Заместник-областният управител Йорданка Георгиева награди най-активните участници от община Попово в кампанията „Опознай родния край“. Учениците от 3 „б“ клас на ОУ „Любен Каравелов“ – гр. Попово са посетили 10 обекта от общо 20, включени в туристически пътеводител. Г-жа Георгиева връчи на учениците грамоти от областния управител Светлин Бонев като ги поздрави за интереса към културно-историческите обекти в област Търговище. Грамота от областния управител и предметна награда от община Попово получи и Стела Атанасова, която е най-малкия участник, посетил всички 20 обекта от кампанията.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 24 февруари 2016 - 11:56:22
изглед за печат
На работна среща, заместник-областните управители Йорданка Георгиева и Стефан Иванов обсъдиха възможностите за сътрудничество между Областна администрация Търговище и Варненски свободен университет.

Заместник-ректорът на университета проф. д-р Валери Стоянов представи идеите за съвместна работа, а именно повишаване капацитета на местната власт по разработването на европейски проекти, провеждане на краткосрочни курсове по опазване на културното наследство, партньорство в областта на средното образование. Участниците в срещата се обединиха около тезата, че партньорството между образователните структури и институциите на държавната и местната власт може да доведе до устойчивост на региона.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 22 февруари 2016 - 14:50:57
изглед за печат
Днес, по инициатива на Областния управител Светлин Бонев и ОД на МВР-Търговище, се проведе кръгла маса по повод 22 февруари – Международен ден в подкрепа жертвите на престъпления. Участие във форума взеха ст.инспектор Кирил Кирилов – началник група „Териториална полиция“ в РУ - Търговище, Бойко Янакиев – инспектор в Детска педагогическа стая, представители на НПО, БЧК, ученици.

Целта на дискусията бе да бъдат запознати младите хора с престъпленията в нашето населено място и на кои от тях най-често стават обект младежите. Най-често задаваните въпроси от присъстващите бяха свързани с това как да се предпазят от престъпления, профила на престъпника и как работи Детска педагогическа стая.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 19 февруари 2016 - 13:47:46
изглед за печат
Днес, в Областна администрация Търговище се проведе заседание на Областния съвет по условия на труд, председателствано от зам.областния управител Стефан Иванов. На заседанието беше представен отчет за дейността на Дирекция “Инспекция по труда”–Търговище за 2015 г. Директорът Галя Градинарова сподели, че в период от 01.01.2015г. до 31.12.2015г. от контролните органи на Дирекция „Инспекция по труда” гр. Търговище са извършени общо 1041 проверки, като са констатирани общо 4 520 бр. нарушения, като 2 776 от тях са в областта на трудовите правоотношения.

През 2015г. в Дирекция “Инспекция по труда” са постъпили 149 искания, сигнали и запитвания. Основните проблеми в постъпилите сигнали за нарушения на трудовото законодателство са свързани със заплащане на труда, възникване и прекратяване на трудови правоотношения, работното време, почивките и отпуските.
Съвместно с контролните органи на МВР, дирекцията е извършила 12 проверки. Констатирани са нарушения по възникване на трудовите правоотношения, работното време и заплащането на труда.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 19 февруари 2016 - 12:26:10
изглед за печат
В Областна администрация Търговище се проведе заседание на Областния съвет за развитие, което бе ръководено от зам.областния управител Стефан Иванов. На заседанието, членове на съвета съгласуваха Областна стратегия за развитие на социалните услуги в област Търговище за периода 2016-2020г. Г-н Иванов подчерта, че във връзка с чл.19 от Закона за социално подпомагане, Областна администрация Търговище организира разработването на Стратегия за развитие на социалните услуги въз основа на анализ на потребностите от социални услуги във всяка община на територията на областта.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 236 [237] 238 ... 261 262 263

Анкета

(C) 2022, Всички права запазени - Област Търговище