Дата / Час


понеделник 23 февруари 2015 - 13:41:04
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев беше официален гост на патронния празник на СОУ „Васил Левски” – гр.Опака. Тържеството бе открито с внасяне на знамето на училището и рецитал, посветен на патрона на училището – Васил Левски.

Губернаторът поздрави учителите, учениците и колектива на учебното заведение с думите: ”Този празничен ден ми дава повод да засвидетелствам своето уважение към неуморния Ви труд и всеотдайност! Благодарение на усилията и търпението, които полагате, Вашето училище дава отлични възможности на учениците за бъдещата им реализация в живота! Продължавайте достойно да отстоявате своите знания и професионализъм, да съхранявате традициите и завоювания авторитет!”.

Областният управител пожела на присъстващите здраве, лични и професионални успехи.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 23 февруари 2015 - 13:37:29
изглед за печат
Ще бъдат засилени контролът и проверките по обектите за продажба на дървесина. Това стана ясно на работна среща, инициирана от областния управител Светлин Бонев, на която присъстваха заместник областният управител Стефан Иванов, директорът на РДГ-Шумен инж.Тервел Стефанов, представители на общините, полицията, прокуратурата и частния бизнес.

На срещата бяха обсъдени слабите места по превенция на незаконната сеч и мерките, които да бъдат предприети за нейното предотвратяване.

Директорът на РДГ-Шумен инж. Тервел Стефанов заяви, че стопанисването и ползването на горите не е на съответното ниво. Той посочи, че за да бъде овладян този процес е нужно, общините да получават постоянна отчетност за степента на опазване на горите и да се води статистика какво се случва с тях. Като основен недостатък по превенция на незаконния добив на дървесина, инж.Стефанов подчерта липсата на достатъчно горски инспектори, които да покрият всяко селище, сечище и пункт за продажба на дърва. Като решение на проблема, той предложи общините да използват своите правомощия за контрол върху транспорта и доставката на дървесина чрез кметовете на населени места и кметските наместници. Като друга слабост, инж. Стефанов отчете лисата на диалог между общините и РДГ-Шумен. Според него, служителите на РДГ могат да насочат и консултират всяка община към конкретни превантивни дейности, ако се осъществява обратна връзка между двете институции.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 19 февруари 2015 - 13:21:31
изглед за печат
Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков представи в Търговище Националната програма за енергийна ефективност на жилищните сгради. Над 100 жители се включиха в работната среща, на която бяха представи Методическите указания, стъпките за кандидатстване по програмата и допустимите дейности по нейното реализиране.
Срещата беше открита от областния управител Светлин Бонев, който подчерта уникалността на програмата. „Това е програма, насочена към българските семейства, която ще доведе до спестяване на близо 50 процента от разходите за отопление”, допълни г-н Бонев. Той добави, че по данни на общинските администрации в област Търговище имат възможност да кандидатстват общо 10 365 домакинства. В община Търговище техния брой е 8 235, в община Попово – 1 523, община Омуртаг-489, община Антоново-118 домакинства.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 248 [249] 250

Анкета

(C) 2011, Всички права запазени - Област Търговище