Дата / Час


вторник 23 юни 2015 - 10:49:44
изглед за печат
Уважаеми колеги от държавната администрация,

Поздравявам Ви с Деня на служителите в държавната администрация – 23 юни!

Днешният ден е повод да изкажа своето уважение към всички Вас, които осигурявате качествено административно обслужване и предоставяте достъпни и ефективни услуги на жителите на област Търговище. Ние сме обединени от общата кауза да направим държавната администрация лесна и достъпна за гражданите, а също и привлекателно място за професионална реализация.

Пожелавам Ви да влагате все така висок професионализъм и енергия в своята работа. Бъдете здрави, упорити и успешни!

Честит празник!

С уважение,
Светлин Бонев
Областен управител на област Търговище[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 18 юни 2015 - 08:47:41
изглед за печат
34 са регистрираните Сдружения на собственици в област Търговище, които ще кандидатстват по Национална програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Най-много те са в община Търговище – 17. В община Попово са 15, в община Омуртаг – 2. Броят на регистрираните заявления за интерес и финансова помощ е 22. Одобрените заявления са 19, като 9 от тях са за община Търговище, 8 за община Попово и 2 за община Омуртаг.

Сключените договори между общините и Сдружения на собствениците са 18. От тях, 8 са в община Търговище, 8 - в община Попово и в община Омуртаг – 2.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 15 юни 2015 - 11:10:41
изглед за печат
Днес, 15 юни 2015 г. зам.областният управител Йорданка Георгиева връчи официално грамотите на участниците и победителите в Регионалния събор „Търговище 2015", които ще представят областта на Националния събор за народно творчество „Копривщица 2015". На всеки от участниците тя пожела много успехи и достойно представяне на 7, 8 и 9 август, когато ще се проведе събора в Копривщица.

Областният управител Светлин Бонев благодари за труда и ентусиазма, с които изпълнителите възраждат автентичния българския фолклор. ”Истински щастлив съм, че вашите изпълнения са избрани да представят изворния фолклор на област Търговище на Националния събор в Копривщица. Желая ви успех, бъдете все така вдъхновени и всеотдайни към народното творчество”, пожела на участниците губернаторът.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 08 юни 2015 - 07:16:26
изглед за печат
КЛАСИРАНИТЕ ИНДИВИДУАЛНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ, ГРУПИ, СЪСТАВИ И АНСАМБЛИ ЗА УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛНИЯ СЪБОР ЗА НАРОДНО ТВОРЧЕСТВО „КОПРИВЩИЦА 2015”МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК17 изпълнители и състави ще представят област Търговище на националния събор на българското народно творчество «Копривщица 2015». Това стана ясно на провелия се днес Регионален събор на народно творчество „Търговище 2015”, който се състоя под патронажа на областния управител Светлин Бонев. В събора участваха 47 индивидуални изпълнители, певчески групи и танцови състави.

Победителите бяха определени от жури, чийто председател бе Катя Ангелова от ПФА "Мизия", а членове Станимир Иванов от ДФА"Северняче" и Стойчо Тончев от ДФА "Лисец".


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 03 юни 2015 - 10:18:01
изглед за печат
Регионален събор за народно творчество „Търговище 2015”, който е под патронажа на областния управител Светлин Бонев ще се проведе на 6 юни /събота/ от 10 часа в Драматичен театър-Търговище. Той е етап от подготовката за Единадесетия национален събор на българското народно творчество „Копривщица 2015" - музикален форум, който води началото си от 1965 г. и се провежда на всеки 5 години. Първият тур на националния събор включва 28 регионални прегледа по области, като победителите от тях ще вземат участие в Националния събор в Копривщица на 7,8 и 9 август.

В Регионалния събор ще се представят общо 47 певчески групи, танцови състави и индивидуални изпълнители. Ще участват училища, пенсионерски клубове, читалища. Победителите ще бъдат оценявани от компетентно жури, което ще обяви имената на първенците в края на прегледа.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 02 юни 2015 - 11:29:59
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев и неговият заместник Стефан Иванов се поклониха пред паметта на героите от четата на Таньо войвода. Честването се състоя в местността „Керчан баир” над село Априлово, където бе поставен финала на 30-тият поход „По стъпките на четата на Таньо войвода”.

От името на губернатора бе поднесен венец на признателност, а героите бяха почетени с едноминутно мълчание от всички присъстващи.

Провеждащия се за 30-ти път поход се организира от КПД „Родно Лудогорие“, под патронажа на вицепрезидента на Република България Маргарита Попова.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 01 юни 2015 - 08:21:29
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев се преклони пред паметта на загиналите във войните жители на село Дългач.

Губернаторът поднесе венец пред паметника на героите, дали своя живот в Балканската и Първата световна война. В памет на загиналите бе отслужена панихида от отец Димчо, а деца от детската градина в селото изпълниха патриотични стихотворения и песни.

Областният управител сподели пред жителите на с. Дългач, че по случай 100-годишнината от Първата световна война, ще бъде почетена паметта на всички български войници, загинали за свободата и националния идеал на България.[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 248 [249] 250 ... 263 264 265

Анкета

(C) 2022, Всички права запазени - Област Търговище