Дата / Час


сряда 22 април 2015 - 11:07:15
изглед за печат
Днес, 22.04.2015 г., в Областна администрация Търговище се проведе информационна среща във връзка с предстоящата кампания „Да изчистим България заедно”. На срещата присъстваха зам.областният управител Стефан Иванов, Мария Лазарова – мениджър социални проекти на BTV Media Group, представители на общините, НПО, РИО.

Мария Лазарова изнесе данни, от които стана ясно, че през изминалата година област Търговище е сред първенците в инициативата, като активността е близо 10 %. През 2014 г. в почистването са се включили 141 фирми, 74 училища и детски градини, 39 НПО, като са заличени 32 нерегламентирани сметища на територията на областта.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 21 април 2015 - 08:05:56
изглед за печат
Заместник областният управител Стефан Иванов присъства на откриването на мотосъбор в памет на 25-годишния Йордан Костадинов от Търговище.

Събитието, организирано от сдружение „Децата на Търговище”, семейството и близките на младежа събра десетки граждани на пистата в село Давидово, които почетоха паметта на момчето с едноминутно мълчание и състезание с мотори. Идеята на организаторите е, събора да стане традиционен, като всеки, който подкрепя инициативата, може да се присъедини към фейсбук страницата „В памет на Данчо” и да помогне за нейното реализиране.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 20 април 2015 - 13:05:40
изглед за печат
Областна администрация Търговище ремонтира сградата на старата полиция, която е публична-държавна собственост.

Спешните ремонтно-строителни дейности бяха предприети след като по фасадата се появиха течове, разрушаващи мазилката. В рамките на три дни бяха сменени водостоците и направена циментовата замазка. Предстои да бъде извършен ремонт и на покривната конструкция на сградата.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 17 април 2015 - 06:45:44
изглед за печат
Днес, 16.04.2015 г., в Областна администрация Търговище се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, председателствано от заместник областния управител Стефан Иванов.

На срещата, ст.инсп. Теодор Тодоров – началник сектор „Пътна полиция” представи Анализ за дейността по безопасността на движението на територията на ОД на МВР – Търговище за периода 01.01.2014-31.12.2014 г. Той изнесе данни, от които стана ясно, че през 2014 г. са възникнали 35 тежки пътно-транспортни произшествия, което е с 12 по-малко от тези през 2013 г., но за сметка на това загиналите в тях са се увеличили. Основните причини за катастрофи са несъобразена скорост, навлизане в насрещна пътна лента, употреба на алкохол от водачите, неспазване на предимство на кръстовище и др.

По отношение на административната дейност, през 2014 г. служителите на ОДМВР – Търговище са констатирали 26 590 нарушения, за които са съставени 3 058 акта и 23 532 глоби по фиш. В заключение, ст. инсп. Тодоров посочи, че основен проблем, който допълнително увеличава пътната безопасност, е нарастването на броя на пътните превозни средства и липсата на места за паркиране в градовете.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 15 април 2015 - 06:20:20
изглед за печат
Първите три договора за саниране на многофамилните жилищни сгради в Търговище вече са факт. Те са сключени между Oбщината и Сдружения на собствениците в кв.”Запад”2, бл.25, „Митрополит Андрей” 85 и „Цар Освободител” 30.

Договорите бяха внесени за оценка от областния управител Светлин Бонев , който се срещна с председателите на Сдруженията, за да ги поздрави за проявената инициативност. „За нас е хубаво, макар и последни, че успяваме да стартираме. Община Търговище е с най-много допустими сгради в областта и аз ви поздравявам, че успяхте да убедите съседите си в значимостта на програмата. Надявам се това да даде пример и на останалите наши съграждани”, заяви губернаторът. Той увери, че констативните протоколи ще бъдат подписани веднага и документите ще бъдат върнати в общината, за да може да бъде отправено искане за целево финансиране към Българска банка за развитие.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 08 април 2015 - 08:29:50
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев награди най-добрите стрелци с въздушна пушка от Детските полицейски академии. Състезанието се проведе в рамките на обучителния лагер за деца-участници в Aкадемиите от четири Областни дирекции на МВР в страната – Монтана, Стара Загора, Бургас и Търговище.

В отборното класиране, първи се нареди отборът на Бургас. Второто място си поделиха участниците от Стара Загора и Монтана, на трето място се класираха децата от Търговище.

Безспорен победител в индивидуалното класиране при момчетата стана Христо Златев от Бургас, а при момичетата Мария Спасова от гр.Монтана.

Всички деца получиха медали, грамоти и спортни пособия.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 07 април 2015 - 07:59:26
изглед за печат
Уважаеми лекари и медицински специалисти,

Приемете моите искрени поздрави по случай професионалния Ви празник 7 април - Ден на здравния работник!
Вие сте хората, които носят най-голямата отговорност за другите и имат най-благородната професия в света – тази, която буди доверие, грижи се за живота и съхранява надеждата.

Празникът на най-хуманната професия е повод за пореден път да Ви благодарим за ежедневния труд в името на най-важната ценност – човешкия живот, за всеотдайните грижи за нашето здраве и дълголетие!

Желая на Вас и семействата Ви здраве, благоденствие и щастие!
Честит празник!

С уважение,
Светлин Бонев
Областен управител на област Търговище[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 249 [250] 251 ... 260 261 262

Анкета

(C) 2022, Всички права запазени - Област Търговище