Дата / Час


вторник 10 ноември 2015 - 13:49:49
изглед за печат
Новоизбраните кметове и общински съветници в община Търговище положиха клетва и встъпиха официално в длъжност. Тържественото заседание откри областният управител Светлин Бонев, който поздрави кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров, съветниците, и кметовете на кметства. „Надявам се, всеки един от Вас да постави политическите си пристрастия на заден план, за да отговори най-вече на очакванията на нашите съграждани, да работи за тях и заедно да бъде намерен пътя за решаване на техните проблеми“, заяви г-н Бонев. Той увери, че като областен управител, ще подкрепя местната власт в стремежа й към публичност, прозрачност и отчетност.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 09 ноември 2015 - 14:10:12
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев беше домакин на консултациите между политическите партии, които имат представители в Общински съвет- Търговище. На срещата, инициирана от новоизбрания кмет на общината д-р Дарин Димитров, беше обсъдена бъдещата работа на местния парламент.

Представителите на партиите се обединиха около мнението, че трябва да се търси най-добрия вариант за благото на общината. Те изказа своята подкрепа, като заявиха, че ще подкрепят всяко решение, което ще доведе до развитието и просперитета на Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 09 ноември 2015 - 08:06:39
изглед за печат
На 7 ноември - Архангеловазадушница, Областният управител Светлин Бонев почете паметта на офицерите и войниците, загинали за България. В знак на признателност към всички останали завинаги по бойните полета, той поднесе венец пред Войнишкия паметник в Търговище. Пред монумента, г-н Бонев и десетки жители на града запалиха свещ и сведоха глави пред паметта на героите.

По покана на областния управител, отец Бисер отслужи панихида за загиналите. Рецитал в памет и възхвала на героите изнесоха ученици от I СОУ „Св.Седмочисленици“ .


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 05 ноември 2015 - 11:56:50
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев свика днес първите заседания на новоизбраните Общински съвети в Омуртаг и Антоново.

Тържествената сесия в Омуртаг беше открита от областния управител, който поздрави новоизбраните съветници, кмета на община Омуртаг Ешреф Ешрефов и кметовете на кметства. „Съгражданите Ви разчитат на Вас и вярват, че именно Вие сте хората, които ще приемат правилните решения и ще поведат общината във вярната посока на развитие. Това огромно доверие изисква Вашата упоритост и последователна работа. Уверявам Ви, че държавната власт, представител на която съм в качеството си на областен управител, ще Ви подкрепя и насърчава в отстояване на принципите на законност – за точното и правилно спазване на Конституцията и законите на Република България, принципите на публичност и прозрачност в работата на местната власт”, каза в приветствието си г-н Бонев.

След полагане на клетвата и подписването на клетвения лист, съветниците пристъпиха към избор на председател на Общинския съвет. След тайно гласуване, за трети пореден мандат беше избран Метин Исмаил.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 05 ноември 2015 - 07:22:34
изглед за печат
В Областна администрация Търговище се проведе първата работна среща на назначената от Министъра на здравеопазването комисия за изготвянето на Областна здравна карта. Председател на комисията е областният управител Светлин Бонев, а нейни членове са представители на петте общини, РЗИ, РЗОК, БЛС, БЗС, Асоциация на професионалистите по здравни грижи. На срещата бяха обсъдени Методиката за изготвянето на Областната здравна карта и дейностите на институциите, отговорни за нейното разработване.

Областните здравни карти се създават след оценка на потребностите от спешна, първична и специализирана извънболнична и болнична помощ и съответствието на лечебните заведения. При изработването й комисията е длъжна да съобрази и достъпа до медицинско обслужване на населението, живеещо в труднодостъпните и отдалечени райони на областта. Оценката се отразява в анализ на състоянието на системата на здравеопазване в областта, съдържащ синтезирана аналитична информация.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 04 ноември 2015 - 09:49:19
изглед за печат
На основание чл.23, ал.1 от ЗМСМА, областният управител Светлин Бонев свиква първите заседания на новоизбраните Общински съвети на територията на област Търговище. Те ще се проведат по следния график:
• Община Омуртаг – 05.11.2015 г. от 10.00 часа в Заседателната зала на Общински съвет- Омуртаг
• Община Антоново – 5.11.2015 г., от 10.00 часа в Заседателната зала на Общински съвет-Антоново
• Община Опака – 6.11.2015г., от 13.30 часа в Читалище „Пробуда“ – гр. Опака
• Община Търговище – 10.11.2015 г., от 10.00 часа в зала „Христо Самсаров“ на Община Търговище
• Община Попово – 10.11.2015 г., от 10.00 часа в Дом на културата – гр. Попово

Първите заседания на Общинските съвети ще се проведат при следния проект за дневен ред:
1. Полагане на клетва по чл.32, ал.1 от ЗМАСМА на новоизбраните общински съветници, на Кмет на община и кметове на кметства и подписване на клетвен лист.
2. Избор на Председател на Общинския съвет по реда на чл.24, ал.1 от ЗМСМА.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 04 ноември 2015 - 09:26:40
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев участва в открит урок за ролята на Старопрестолна Плиска в Средновековния свят. Форумът се проведе в Двор на кирилицата в Плиска по повод Деня на народните будители. Участие в него взеха народни представители, проф. Пламен Павлов, представители на ШУ "Епископ Константин Преславски", ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“, ПУ "Паисий Хилендарски", Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" и Варненския свободен университет.

Кметът на Каспичан Милена Недева прочете поздравителен адрес от вицепрезидента Маргарита Попова, под чийто патронаж беше организирано събитието. "Едва ли има по-подходящо място за открит урок от Двора на Кирилицата. В днешния ден имаме нужда от много уроци - по човеколюбие, нуждаем се от уроци за истината, за любовта и уважението между хората ", се казва в поздравлението.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 268 [269] 270 ... 289 290 291

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище