Дата / Час


събота 31 октомври 2015 - 10:05:00
изглед за печат
102 700 бюлетини пристигнаха за втория тур на местните избори в област Търговище. От тях, за община Търговище са 63 310, за община Попово – 35 000, за община Опака – 1 700, община Омуртаг – 2 570, за Антоново – 120.

В общините Омуртаг, Антоново и Опака, кмет на община бе избран на първи тур. В тези общини ще има балотаж за кмет на кметство в общо седем населени места - Черни бряг, Първан, Врани кон, Зелена Морава, Илийно, Голямо Градище, Горско Абланово. В останалите две общини на областта – Търговище и Попово ще има втори тур на местните избори за кмет на община, а за кмет на кметство в 20 населени места – Острец, Здравец, Макариополско, Буховци, Лиляк, Стража, Братово, Кръшно, Певец, Съединение, Дриново, Ломци, Зараево, Долна Кабда, Априлово, Баба Тонка, Глогинка, Славяново, Медовина и Паламарца.

Втори тур на изборите за кмет на община и кмет на кметство в област Търговище ще се произведе в 164 секционни избирателни комисии.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 27 октомври 2015 - 13:20:02
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев и главният секретар на Областна администрация Тодорка Танева почетоха паметта на всички български войници, отдали живота си за свободата и националния идеал на България. Те поднесоха венец пред паметника на загиналите във войните през 1912-1918 г. в село Надарево и сведоха глави в знак на признателност. На събитието присъстваха жители на селата Надарево, Острец, Дългач и Осен, които възстановиха елемент от церемонията от официалното откриване на паметника през 1936 г.

Монументът е изграден преди 79 години от жителите на 4-те села в памет към всички българи загинали през войните през 1912-1918 г.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 21 октомври 2015 - 06:50:22
изглед за печат
При засилена полицейска охрана, днес в Областна администрация Търговище пристигнаха бюлетините за изборите за кметове и общински съветници. В присъствието на представители на 5-те Общински избирателни комисии бяха получени общо 186 950 хиляди бюлетини. Те ще се съхраняват в администрацията под постоянна 24-часова охрана.

Областна администрация Търговище и упълномощени представители на 5-те Общински избирателни комисии ще предадат на общинските администрации бюлетините, всички книжа и материали, необходими за провеждането на местните избори и националния референдум в законоустановения срок.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 20 октомври 2015 - 05:22:20
изглед за печат
На 19 октомври светата Православна църква почита паметта на всебългарския небесен покровител - преподобни Йоан Рилски Чудотворец, който е най-известният български светец и отшелник, покровител на българския народ.

Днес, на един от най-големите християнски празници, църквата „Св. Иван Рилски“ в Търговище отбеляза своя храмов празник. Областният управител Светлин Бонев присъства на отслужената тържествена Света литургия от отец Слави и свещеници от цялата околия, които благословиха присъстващите и им пожелаха здраве.

Заедно с десетките миряни в храма, областният управител запали свещ и се помоли за успех и благоденствие на всички жители от областта.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

неделя 18 октомври 2015 - 05:12:24
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев беше официален гост при откриването на новия завод на „Мебел Стил” ООД. Новата производствена база се намира в село Макариополско и осигурява работа на повече от 100 души. Собственикът на дружеството Илко Илиев благодари на семейството и служителите си за оказаната подкрепа през годините и подчерта, че успехът му се дължи на всички тях.

„Мебел-Стил” ООД е създаден през 1994 година в гр. Търговище. Компанията се специализира в производството на тапицирана мебел и матраци и се превърна в най-големия производител в България, с повече от 220 служители и модерна производствена база. Дружеството продава успешно своята продукция във всички основни вериги мебелни магазини в България – общо повече от 170 точки в страната и изнася във Франция, Италия, Румъния, Гърция и Грузия.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 16 октомври 2015 - 07:07:15
изглед за печат
Днес, 15 октомври , в пресцентъра на Областна администрация се проведе заседание на Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси (ОССЕИВ), ръководено от зам.областния управител Йорданка Георгиева.

На заседанието, д-р Марин Йовов от РЗИ Търговище запозна членовете на съвета с актуална информация, относно осигуряването на равенство в достъпа до качествени здравни услуги и превантивни програми за хората от етническите малцинства, в частност на ромите в област Търговище. Той подчерта, че са налице негативни тенденции, свързани със здравословното състояние на лицата от етническите малцинства и особено тези с ромски произход: по-висока заболеваемост, висока смъртност, ниска средна продължителност на живота, по-висока детска смъртност. Д-р Йовов поясни, че три са основните мерки, с които държавата осигурява социална защита на лица в неравностойно положение по отношение на достъпа им до здравеопазване – покриване на здравното осигуряване на лица в неравностойно положение, изплащане на целева помощ за оказана болнична медицинска помощ и предоставяне на акушерска помощ за здравно неосигурени жени. Той изрази становище, че усилията за подобряване здравето на лицата в неравностойно положение, принадлежащи към малцинствени групи, не могат да бъдат съсредоточени само в областта на медицинските грижи, профилактиката и здравното образование. Задължително условие е намаляването на безработицата, повишаването на доходите, подобряването на инфраструктурата и на жилищните условия, повишаването на образователния статус. От голямо значение е и повишаването на обществените разходи за здравеопазване, както и намаляването на цените на някои животоспасяващи лекарства.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 15 октомври 2015 - 06:25:29
изглед за печат
Днес, 14 октомври 2015 г., в пресцентъра на Областна администрация Търговище се проведе заседание на Областния съвет за социално включване и подкрепа, председателствано от заместник областния управител Йорданка Георгиева.

Членовете на съвета обсъдиха и планираха процеса по изготвянето на нова Областна стратегия за развитие на социалните услуги в област Търговище. На заседанието беше определен състава на Областния оперативен екип, който поема ролята на организатор на процеса по изготвяне на Стратегията и включва експерти от Областна администрация, РДСП, представители на общините, ДСП, НПО. Беше съставен и екипът на Голямата областна работна група, която ще изпълнява ролята на широк обществен форум, инструмент за постигане на съгласие относно разделите в стратегията.

Областната стратегия за развитие на социалните услуги 2016-2021 г. трябва да бъде изготвена до края на месец декември.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 269 [270] 271 ... 289 290 291

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище