Дата / Час


понеделник 06 април 2015 - 08:24:42
изглед за печат
Заместник областните управители Стефан Иванов и Йорданка Георгиева се включиха в тържествата за Цветница в село Медовина, общ. Попово. С песни, танци и много настроение започна празничния ден в селото. Талантливите деца от Детска фолклорна група „Цветница” пресъздадоха народния обичай „Кумичене”(хвърляне на върбови венчета в реката).

Г-н Иванов и г-жа Георгиева присъстваха и на празничния концерт по случай първата годишнина от създаването на ДФГ „Цветница”. Те поднесоха поздравителен адрес от областния управител Светлин Бонев на ръководителя на групата Петър Кирилов. В него, губернаторът пожела здраве, упоритост и много творчески успехи на всички изпълнители.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

петък 03 април 2015 - 15:09:50
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев участва в информационна среща във връзка с Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. На дискусията, инициирана от Областното представителство на Камарата на строителите в Търговище участваха още Христо Христов и Евгени Сираков - експерти от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Изпълнителният директор на Камарата на строителите в България инж.Иван Бойков, представители на строителния бранш от област Търговище.

Експертите от МРРБ разясниха и отговориха на всички въпроси, касаещи дейностите по реализация на програмата. Те поясниха, че към 27 март, в страната има регистрирани над 1 600 сдружения на собствениците, което означава, че интересът към програмата е голям.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

сряда 01 април 2015 - 11:04:58
изглед за печат
Комисия, назначена със Заповед на областния управител Светлин Бонев прие помощен план за ползвателите и план на новообразуваните имоти за земите по параграф 4”а” и параграф 4”б” от преходни и заключителни разпоредби (ПЗР) на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ). Имотите се намират в местностите „Драка”, „Драка–Б”, „Кованлък”, „Серсема”, „Юкя”, „Разбойнена кория” и „Чокя” в Търговище.

С приемането на плановете, обявяването им в „Държавен вестник” от общината, възраженията в законоустановения срок и одобряването им от областния управител, следва процедура по придобиване на собствеността върху земите по постановление от ползвателите.

Това са последните кадастрални райони с площ 31,64ха по параграф 4к, ал.1 от ПЗР на ЗСПЗЗ за община Търговище.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

вторник 31 март 2015 - 13:39:55
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев гостува на Празника на буквите в III ОУ „П.Р.Славейков” в Търговище. Най-малките ученици от I-а клас показаха пред своите родители и гости, че вече познават всички букви и могат да четат. Малчуганите рецитираха стихове, танцуваха, четоха и отгатваха гатанки, подреждаха разбъркани думи в правилно подредени изречения.

В края на празника областният управител подари на първокласниците вкусна торта и в стихотворна форма им пожела да са все така усмихнати, любознателни и с упоритост да вървят по пътя на знанието. Учениците получиха грамоти и подаръци от директора на училището, който ги поздрави за неуморния труд в училище и им пожела много успехи занапред.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

понеделник 30 март 2015 - 14:48:52
изглед за печат
Областният управител Светлин Бонев откри днес в гр.Омуртаг зоналния кръг на училищното първенство по волейбол за момичета 5-7 клас. Участие в надпреварата взеха отборите-първенци в областните състезания от Русе, Разград и Търговище.

„Изключително съм развълнувам да видя Вашата енергия и Вашето желание към волейбола, който е моя любим спорт”, заяви пред участниците областният управител. „Бъдете здрави, успех на победителите, а на загубилите повече усърдие в тренировките и да се вслушват в наставленията на треньорите”, пожела на младите спортисти г-н Бонев.

[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
относно проведено редовно съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет към Регионалния съвет за развитие в Североизточен район

четвъртък 26 март 2015 - 14:50:24
изглед за печат
На 26 март 2015 г., от 10.30 часа в Зала «Пресцентър» на Фестивален и конгресен център в гр. Варна се проведе редовно съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ и на Регионалния координационен комитет /РКК/ към Регионалния съвет за развитие в Североизточен район /СИР/. С право да гласуват и вземат решения присъстваха 27 членове на Регионалния съвет за развитие и 13 членове на Регионалния координационен комитет. В състава им са включени представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на финансите, Министерството на вътрешните работи, Министерството на околната среда и водите, Министерството на земеделието и храните, Министерството на икономиката, Министерството на енергетиката, Министерството на туризма, Министерството на труда и социалната политика, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, представител на Централното координационно звено към Министерския съвет и представители на Управляващите органи на Оперативните програми 2014-2020 в съответните министерства, областните управители на областите от Североизточен район, представителите на общините от четирите области, включени в обхвата на района и представителите на представителните организации на работодателите, работниците и служителите на национално равнище. Като членове на Регионалния съвет за развитие в Североизточен район, в работата на заседанието взеха участие г-н Иван Аспарухов – заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството и г-жа Ирена Георгиева – заместник-министър на туризма.

Заседанието бе открито и ръководено от г-н Стоян Пасев - Областен управител на област Варна, председател на РСР и на РКК в СИР за периода 01.01.2015 г. - 30.06.2015 г. В рамките на настоящия мандат за заместник-председател бе избран г-н Иван Портних – кмет на Община Варна.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище

четвъртък 26 март 2015 - 14:23:22
изглед за печат
В Търговище се проведе поредната информационна среща, организирана от Министерството на земеделието и храните по повод разяснителната кампания „Директни плащания-2015 г.” На срещата присъстваха заместник-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов и експерти от МЗХ, заместник областният управител Йорданка Георгиева, директорът на Областна дирекция „Земеделие” Севда Ерменкова.

Повече от 100 земеделски производители от област Търговище се запознаха със схемите и мерките за директни плащания за 2015 г. Една от новите възможности е обвързаната подкрепа – за животни, плодове и зеленчуци, включително за оранжерийни площи, протеинови култури. Ще има допълнително плащане за младите земеделски стопани. Предвидена е специална схема за дребни земеделски стопани.


[ Прочети още... ]
Областна администрация Търговище
Отиди на страница  1 2 3 ... 279 [280] 281 ... 289 290 291

Анкета

(C) 2024, Всички права запазени - Област Търговище